Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Afyon kebabı....

Afyon kebabı....

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
AFYON KEBABI

Malzemeler

1 kg kuşbaşı et
3 adet kebaplık pide
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 lt su
Yapılışı:

1 kg kuşbaşı, 1 lt su ve isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede pişirilir Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir Fırından alınan pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır Yeterli kıvama ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir Sonra kuşbaşı etleri pidenin ortasına yerleştirilir Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır

NOT: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır Afyonda öğrenci iken en çok yediğim yemekdi harika birşey herkese tavsiye ederim

 
858,496Konular
982,161Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt