iltasyazilim
FD Üye
AFYON KEBABI
Malzemeler
1 kg kuşbaşı et
3 adet kebaplık pide
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 lt su
Yapılışı:
1 kg kuşbaşı, 1 lt su ve isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede pişirilir Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir Fırından alınan pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır Yeterli kıvama ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir Sonra kuşbaşı etleri pidenin ortasına yerleştirilir Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır
NOT: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır Afyonda öğrenci iken en çok yediğim yemekdi harika birşey herkese tavsiye ederim
Malzemeler
1 kg kuşbaşı et
3 adet kebaplık pide
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 lt su
Yapılışı:
1 kg kuşbaşı, 1 lt su ve isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede pişirilir Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir Fırından alınan pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır Yeterli kıvama ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir Sonra kuşbaşı etleri pidenin ortasına yerleştirilir Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır
NOT: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır Afyonda öğrenci iken en çok yediğim yemekdi harika birşey herkese tavsiye ederim