iltasyazilim
FD Üye
Afyon Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*Vanilya
*1 litre süt
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*Üzerine ceviz
*3 su bardağı Hindistan cevizi
*
Afyon Lokumu Tarifi Yapılışı Merhabalar bu tarifi öncelikle çok beğeneceğinizi garanti ediyorum, çünkü yaptığımda herkes çok beğendi gayette hafif bir tatlı Geçelim tarife 1 litrelik süt 1 bardak un ve 1 bardak şekeri tenceremize alıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz karıştırarak tabi ki Kaynamaya yakin vanilyayı döküp karıştırıyoruz Daha sonra büyük fırın tepsimizin her tarafına Hindistan cevizini döşüyoruz pişirdiğimiz muhallebiyi Hindistan cevizinin üstüne Hindistan cevizini kaydırmadan döküyoruz ,soğuk bir yerde yaklaşık 45 dk bekletiyoruz muhallebimiz soğurken 1 su bardağı süt ile bir paket krem şantiyi çırpıp dolapta 10 15 dk bekletiyoruz Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve yaklaşık 10 a 10 cm kare şeklinde kesip rulo yapıyoruz ,eğer rulo yaparken elimize yapışırsa biraz daha Hindistan cevizi döküp iyice bulayıp rulo şeklindeki tatlımızı *3 e bölüp üzerine ceviz koyuyoruz, şekildeki gibi Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır AFİYET OLSUN şimdiden
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*Vanilya
*1 litre süt
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*Üzerine ceviz
*3 su bardağı Hindistan cevizi
*
Afyon Lokumu Tarifi Yapılışı Merhabalar bu tarifi öncelikle çok beğeneceğinizi garanti ediyorum, çünkü yaptığımda herkes çok beğendi gayette hafif bir tatlı Geçelim tarife 1 litrelik süt 1 bardak un ve 1 bardak şekeri tenceremize alıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz karıştırarak tabi ki Kaynamaya yakin vanilyayı döküp karıştırıyoruz Daha sonra büyük fırın tepsimizin her tarafına Hindistan cevizini döşüyoruz pişirdiğimiz muhallebiyi Hindistan cevizinin üstüne Hindistan cevizini kaydırmadan döküyoruz ,soğuk bir yerde yaklaşık 45 dk bekletiyoruz muhallebimiz soğurken 1 su bardağı süt ile bir paket krem şantiyi çırpıp dolapta 10 15 dk bekletiyoruz Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve yaklaşık 10 a 10 cm kare şeklinde kesip rulo yapıyoruz ,eğer rulo yaparken elimize yapışırsa biraz daha Hindistan cevizi döküp iyice bulayıp rulo şeklindeki tatlımızı *3 e bölüp üzerine ceviz koyuyoruz, şekildeki gibi Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır AFİYET OLSUN şimdiden