iltasyazilim
FD Üye
Afyon Usulü Ağzı Açık Tarifi İçin Malzemeler
*10 su bardağı un
*Tuz
*Su
İç harcı için :
*Peynir ve maydanoz
*Mercimek yada istenilen iç harcı
Hamura sürmek için :
*Haşhaş
*Tereyağı ve sıvı yağ karışımı
Afyon Usulü Ağzı Açık Tarifi Yapılışı İyi günler arkadaşlar
bugün sizlere tel tel kabaran kenarları hiç kurumayan yerken ağzınızda dağılan bir tarif vereceğim bayılacaksınız güzel memleketimin meşhur ağzı açığı
Beni takip edenler bileceklerdir afyon bükmesı tarifimdeki işlemler aynısı bunda da yapılacak tek farkı kesilen kareleri yuvarlak açıp içine iç harç koyup bi ucundan tutup sırayla üst üst koyarak bu şekli veriyoruz Üzerine haşhaş ,yağ sürüp 200 derecelik fırında nar gibi kızarana dek pişiriyoruz
Deneyin asla pişman olmayacaksınız
Şimdiden deneyecekler afiyet olsun
*10 su bardağı un
*Tuz
*Su
İç harcı için :
*Peynir ve maydanoz
*Mercimek yada istenilen iç harcı
Hamura sürmek için :
*Haşhaş
*Tereyağı ve sıvı yağ karışımı
Afyon Usulü Ağzı Açık Tarifi Yapılışı İyi günler arkadaşlar
bugün sizlere tel tel kabaran kenarları hiç kurumayan yerken ağzınızda dağılan bir tarif vereceğim bayılacaksınız güzel memleketimin meşhur ağzı açığı
Beni takip edenler bileceklerdir afyon bükmesı tarifimdeki işlemler aynısı bunda da yapılacak tek farkı kesilen kareleri yuvarlak açıp içine iç harç koyup bi ucundan tutup sırayla üst üst koyarak bu şekli veriyoruz Üzerine haşhaş ,yağ sürüp 200 derecelik fırında nar gibi kızarana dek pişiriyoruz
Deneyin asla pişman olmayacaksınız
Şimdiden deneyecekler afiyet olsun