iltasyazilim
FD Üye
Afyon Geçimini Sağlama Kaynakları,
Afyonkarahisarın Geçim Kaynakları,
Afyonun Geçim Kaynakları Nelerdir
Afyonun Geçim Kaynakları; Afyonun Temel sanayi ürünleri Bilye ve yiyecek üzerinedir Bilye ve Traverten taşında Dünyanın önde gelen Üreticilerindendir Afyon sanayisi
Et tavuk ve yumurtacılık ’ta son derece gelişmiştir Türkiye Et ve yumurta borsasına istikamet vermektedir
Turkiyenin termal baskentidir; maksimum termal yatak kapasitesine sahip ildir Turkiyede kisi basina dusen bes yildizli otel sayisinda maksimum tesise sahip ildir
Haşhaş: isminden muhakkak olduğu gibi haşhaş ’ın anavatanıdır Türkiyenin tek alkaloid(morfin)fabrikasi Bolvadin ilçesindedir
Kaymak: En iyi Kaymak, Manda sütünden elde edilir Oysa günümüzde o kadar bulunmamaktadır ve inek sütünden üretim edilmektedir
Sucuk: Afyon sucuğu Kayseri sucuğundan lezzet bakımından daha farklıdır Türkiye çapında 45 ulusal markası vardır
Lokum: Afyonun lokumu her damak zevkine hitap eden tiplerde üretilir Özellikle Kaymaklı lokumu son derece popülerdir
Afyon ev ekmeği: Patates ezmesi ek edilen ünlü konut ekmeği, 1 haftalık dayanıklılık süresi ile çok sevilen ve besleme değeri bayağı ekmeklerden daha yüksek olan bir ekmek türüdür
Yumurta: Turkiyenin yumurta borsasidir, ayda 40000000 uretimi vardir Et: Turkiyenin et borsasiIstanbul etinin 60 % tedarik ediyordur
Ekmek kadayıfı: Afyon orijinli bir tatlı türü olup, tüm Türkiyede sevilerek yenen bir tatlı türüdür Özellikle Süt kaymağı ile beraber yenilmesi seçim edilmektedirEkmek kadayıfı çeşitleri ise vişneli, cevizli, elde etmek üzere çoğu çeşit içermektedir
Yün: dunyanin yun borsasi Bolvadin ilcesindedir
Sandıklı veŞuhut Patatesi: Sandıklı ve Şuhut bölgesinde sınırlı miktarda yetişen bir cins tatlı patetesi ile, Türkiyenin her uygun aranan ve seçim edilen kıymetli bir patates türüdür
Napolyon kirazi: Sultandağı ilçesi ve Erkmen beldesinde yetiştirilmektedir Ihracata gitmektedir Türkiyenin besin değeri en yuksek kirazıdır, tescillidir
Kızılay Maden Suyu: Ihsaniye ilçesinde çıkmaktadırDünyanin en iyi maden suyudur; daima uluslararasi ödüller kazanmıştır (1934 Paris fuari), tesis dünyanın en çağdaş dolum tesisidir, dakikada 100000 şişe dolum yapılmaktadır Sade ve meyveli olarak dünyanin dört bir yanına ihrac edilmektedir Osmanlı döneminde padişahlar Afyonkarahisardan Istanbula getirtirlermis
Arpa: Türkiyenin en kaliteli arpası burada üretilmektedir Bu yüzdendir fakat Efes Pilsen yıllar önce buraya bira fabrikasını kurmuştur
BuğdayTürkiyedeki en önemli buğday imal merkezlerinden olup, Konya ve Ankaradan sonradan başı çekmektedir Bayat kokboya kilimi: dunyaca unludur ve Bayat ilcesinde dokunmaktadir *
Afyonkarahisarın Geçim Kaynakları,
Afyonun Geçim Kaynakları Nelerdir
Afyonun Geçim Kaynakları; Afyonun Temel sanayi ürünleri Bilye ve yiyecek üzerinedir Bilye ve Traverten taşında Dünyanın önde gelen Üreticilerindendir Afyon sanayisi
Et tavuk ve yumurtacılık ’ta son derece gelişmiştir Türkiye Et ve yumurta borsasına istikamet vermektedir
Turkiyenin termal baskentidir; maksimum termal yatak kapasitesine sahip ildir Turkiyede kisi basina dusen bes yildizli otel sayisinda maksimum tesise sahip ildir
Haşhaş: isminden muhakkak olduğu gibi haşhaş ’ın anavatanıdır Türkiyenin tek alkaloid(morfin)fabrikasi Bolvadin ilçesindedir
Kaymak: En iyi Kaymak, Manda sütünden elde edilir Oysa günümüzde o kadar bulunmamaktadır ve inek sütünden üretim edilmektedir
Sucuk: Afyon sucuğu Kayseri sucuğundan lezzet bakımından daha farklıdır Türkiye çapında 45 ulusal markası vardır
Lokum: Afyonun lokumu her damak zevkine hitap eden tiplerde üretilir Özellikle Kaymaklı lokumu son derece popülerdir
Afyon ev ekmeği: Patates ezmesi ek edilen ünlü konut ekmeği, 1 haftalık dayanıklılık süresi ile çok sevilen ve besleme değeri bayağı ekmeklerden daha yüksek olan bir ekmek türüdür
Yumurta: Turkiyenin yumurta borsasidir, ayda 40000000 uretimi vardir Et: Turkiyenin et borsasiIstanbul etinin 60 % tedarik ediyordur
Ekmek kadayıfı: Afyon orijinli bir tatlı türü olup, tüm Türkiyede sevilerek yenen bir tatlı türüdür Özellikle Süt kaymağı ile beraber yenilmesi seçim edilmektedirEkmek kadayıfı çeşitleri ise vişneli, cevizli, elde etmek üzere çoğu çeşit içermektedir
Yün: dunyanin yun borsasi Bolvadin ilcesindedir
Sandıklı veŞuhut Patatesi: Sandıklı ve Şuhut bölgesinde sınırlı miktarda yetişen bir cins tatlı patetesi ile, Türkiyenin her uygun aranan ve seçim edilen kıymetli bir patates türüdür
Napolyon kirazi: Sultandağı ilçesi ve Erkmen beldesinde yetiştirilmektedir Ihracata gitmektedir Türkiyenin besin değeri en yuksek kirazıdır, tescillidir
Kızılay Maden Suyu: Ihsaniye ilçesinde çıkmaktadırDünyanin en iyi maden suyudur; daima uluslararasi ödüller kazanmıştır (1934 Paris fuari), tesis dünyanın en çağdaş dolum tesisidir, dakikada 100000 şişe dolum yapılmaktadır Sade ve meyveli olarak dünyanin dört bir yanına ihrac edilmektedir Osmanlı döneminde padişahlar Afyonkarahisardan Istanbula getirtirlermis
Arpa: Türkiyenin en kaliteli arpası burada üretilmektedir Bu yüzdendir fakat Efes Pilsen yıllar önce buraya bira fabrikasını kurmuştur
BuğdayTürkiyedeki en önemli buğday imal merkezlerinden olup, Konya ve Ankaradan sonradan başı çekmektedir Bayat kokboya kilimi: dunyaca unludur ve Bayat ilcesinde dokunmaktadir *