iltasyazilim
FD Üye
Afyonun Sembolü
Afyonun sembolü
İkbal Lokantası senelerdir Afyondan söz açıldığında akla gelen birincil yerlerden biri Yolu Afyon yakınından geçenler bu lokantaya uğramadan edemez
İkbal Lokantası Afyonun sembolü olmuştur İkbalde yemek için yolunu uzatıp Afyona uğrayan yolcular bilirim Geçen günlerde iki Afyonlu ile, Asım Kocabıyık ve Yılmaz Oruçoğlu ile İkbal Lokantasında öğle yemeği yedim Daha Aşağı ve üstteki salonlar en ince ayrıntısına kadar doluyduYemek tencerelerinin başında Çetin Pancar her siparişi tek başına tabaklara koyuyorduİkbal Lokantasını Afyon çarşısının içinde 1922 yılında Selim Pancar açmış 1978 yılında ölünceye dek yemekleri o pişirmiş Ölümünden bu yana tencereleri oğlu Çetin Pancar kaynatıyor Çetin Pancar şimdilerde 67 yaşındaİkbal Lokantasının alt katında, salonun bütün orta uygun üç yanı camlı bir birim var Camların arkasına yemeklerin tencereleri dizilmiş Kadınbudu köfte, tandır kebabı, kuzu budu, kaburga, tavuk, pilav, fasulye, patates püresi, sebze yemekleri, zeytinyağlılar ayrı olarak tencerelerde duruyorTezgahın ortasında işveren Çetin Pancar, sürekli müşterileri tanıdığından, onların tabaklarını sevdikleri yemeklere göre karma hazırlıyorCamlı bölmenin ötesinde bir döner tezgahı var Bembeyaz örtülerle çizgili masaya oturur oturmaz masanın ortasına zeytinyağlı sirkeli karışık salata tabağını koyuyorlar Bu salatanın tadı bizim ev salatalarından bambaşka Hıyarı, domatesi, biberi, soğanı diri diri Pek lezzetliBen kadınbudu köfte ile tandır rica ettim Çetin Pancar bir tabağa bir köfte, birazcık tandır, azıcık pilav koymuş Üstüne kaymaklı ekmek kadayıfı yedim Et ve sebze yemeklerinin porsiyonu 6 milyon lira Tatlının porsiyonu 3 milyon lira Yılmaz Oruçoğlu lokantanın duvarlarını süsleyen iki dev aynanın hikayesini anlattı1946 yılında Yıldız Sarayının bazı eşyaları tasfiye edilmiş Bunlar il özel idarelerine gönderilmiş İl özel idareleri de kullanmadıklarını satışa çıkarmış İkbalin kurucusu Selim Pancar, Afyon ve Kütahya özel idarelerinin satışa çıkardığı aynaları adam başına 250 bin liradan satın alıp, lokantasının duvarlarına müşterek asmış O tarihlerde 175 bin liraya bahçeli bir ev satın alınabiliyormuşİşte bu konut fiyatından pahalıya satın alınan aynalar da böylece güzelSelim Pancarın oğlu Çetin Pancar, İzmir karayolu üzerinde karayolu araçları için bir konaklama ve 260 yataklı bir termal otel inşa ettirmiş Bu tesisleri işletiyorBilindiği gibi şimdilerde Afyon dışarıda İkbal ürünlerini satan mağazalar var Bu mağazalarda İkbal kadar Afyonda üretilen sucuk, kaymak, kaymaklı lokum gibi gıda maddeleri satılıyor Afyona dek gidemeyenler, İkbalin ürünlerini bu mağazalardan tedarik edebiliyor Dev aynaların hikayesi *
Afyonun sembolü
İkbal Lokantası senelerdir Afyondan söz açıldığında akla gelen birincil yerlerden biri Yolu Afyon yakınından geçenler bu lokantaya uğramadan edemez
İkbal Lokantası Afyonun sembolü olmuştur İkbalde yemek için yolunu uzatıp Afyona uğrayan yolcular bilirim Geçen günlerde iki Afyonlu ile, Asım Kocabıyık ve Yılmaz Oruçoğlu ile İkbal Lokantasında öğle yemeği yedim Daha Aşağı ve üstteki salonlar en ince ayrıntısına kadar doluyduYemek tencerelerinin başında Çetin Pancar her siparişi tek başına tabaklara koyuyorduİkbal Lokantasını Afyon çarşısının içinde 1922 yılında Selim Pancar açmış 1978 yılında ölünceye dek yemekleri o pişirmiş Ölümünden bu yana tencereleri oğlu Çetin Pancar kaynatıyor Çetin Pancar şimdilerde 67 yaşındaİkbal Lokantasının alt katında, salonun bütün orta uygun üç yanı camlı bir birim var Camların arkasına yemeklerin tencereleri dizilmiş Kadınbudu köfte, tandır kebabı, kuzu budu, kaburga, tavuk, pilav, fasulye, patates püresi, sebze yemekleri, zeytinyağlılar ayrı olarak tencerelerde duruyorTezgahın ortasında işveren Çetin Pancar, sürekli müşterileri tanıdığından, onların tabaklarını sevdikleri yemeklere göre karma hazırlıyorCamlı bölmenin ötesinde bir döner tezgahı var Bembeyaz örtülerle çizgili masaya oturur oturmaz masanın ortasına zeytinyağlı sirkeli karışık salata tabağını koyuyorlar Bu salatanın tadı bizim ev salatalarından bambaşka Hıyarı, domatesi, biberi, soğanı diri diri Pek lezzetliBen kadınbudu köfte ile tandır rica ettim Çetin Pancar bir tabağa bir köfte, birazcık tandır, azıcık pilav koymuş Üstüne kaymaklı ekmek kadayıfı yedim Et ve sebze yemeklerinin porsiyonu 6 milyon lira Tatlının porsiyonu 3 milyon lira Yılmaz Oruçoğlu lokantanın duvarlarını süsleyen iki dev aynanın hikayesini anlattı1946 yılında Yıldız Sarayının bazı eşyaları tasfiye edilmiş Bunlar il özel idarelerine gönderilmiş İl özel idareleri de kullanmadıklarını satışa çıkarmış İkbalin kurucusu Selim Pancar, Afyon ve Kütahya özel idarelerinin satışa çıkardığı aynaları adam başına 250 bin liradan satın alıp, lokantasının duvarlarına müşterek asmış O tarihlerde 175 bin liraya bahçeli bir ev satın alınabiliyormuşİşte bu konut fiyatından pahalıya satın alınan aynalar da böylece güzelSelim Pancarın oğlu Çetin Pancar, İzmir karayolu üzerinde karayolu araçları için bir konaklama ve 260 yataklı bir termal otel inşa ettirmiş Bu tesisleri işletiyorBilindiği gibi şimdilerde Afyon dışarıda İkbal ürünlerini satan mağazalar var Bu mağazalarda İkbal kadar Afyonda üretilen sucuk, kaymak, kaymaklı lokum gibi gıda maddeleri satılıyor Afyona dek gidemeyenler, İkbalin ürünlerini bu mağazalardan tedarik edebiliyor Dev aynaların hikayesi *