iltasyazilim
FD Üye
Afyonun Bölgesel Yemekleri,
Afyon ili, varlıklı bir mutfağa sahiptir Bilhassa hamur işleri, haşhaşlı ve kaymaklı yiyecekler yöreye has özellikler taşır Esas yemekleri aralarında bulgur yemekleri, sakala çarpan çorbası,çullama köfte, ilibada dolması, sulu köfte, sırt dolması, göce tarhanası, nohut çöreği, göce köftesi ve tarhanası, özbek pilavı, Afyon salatası, şakşuka yer alır Afyon kaymağı, lokum ve şekerlemeleri yörede en çok bilinen tatlılardır *
Afyon ili, varlıklı bir mutfağa sahiptir Bilhassa hamur işleri, haşhaşlı ve kaymaklı yiyecekler yöreye has özellikler taşır Esas yemekleri aralarında bulgur yemekleri, sakala çarpan çorbası,çullama köfte, ilibada dolması, sulu köfte, sırt dolması, göce tarhanası, nohut çöreği, göce köftesi ve tarhanası, özbek pilavı, Afyon salatası, şakşuka yer alır Afyon kaymağı, lokum ve şekerlemeleri yörede en çok bilinen tatlılardır *