Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir,
Uzmanlar, tuketilen kereviz, peynir, balık ve yeşil cay gibi hayvansal ve bitkisel besinlerin dişleri guclendirirken, ağız kokusunu da giderdiğine dikkat cekiyor
Kereviz: Kereviz dişleri iki yolla korur Kereviz ekstra ciğnemeyi gerektiren bir yiyecektir Bu ekstradan tukuruk salgılamayı sağlar, bu da curuklere neden olan bakterileri etkisiz kılar Buna ilaveten lifli ya da sert yapıdaki doğal yiyecekler dişetlerine masaj yapar ve diş aralarını temizler
Peynir: Peynir dişler icin birden cok yarar sağlar İlk olarak ağzın PH dengesini ayarlamaya yardımcı olur Aynı zamanda curuklere karşı koruyup, yeni curukler oluşmasını engeller Ozellikle şekerli gıdalar alındıktan sonra yenilecek bir parca peynir, şekerin dişleri curutme etkisini giderme acısından son derece onemli
Yeşil Cay: Yeşil cayda bulunan katesin maddesi ağızdaki bakterilerin yok olmasına yardımcı olurken aynı zamanda kansere karşıda etkili olur Dolayısıyla ağız kanserlerine karşıda etkili bir maddedir Bu madde aynı zamanda kotu ağız kokusuna neden olan bakterileri de ağızdan uzaklaştırmaya yardımcı olur
Kivi: Vitamin C eksikliği dişetleri hassaslaştırabilir, bakterilere karşı daha direncsizleştirebilir Bu durumda da periodontal rahatsızlığa yakalanabilirsiniz Bu durumla karşılamamak icin yeterince C vitamini almalısınız ve bunun icin kiviyi secebilirsiniz, cunku kivi diğer meyvelere gore daha fazla vitamin C icerir
Yoğurt: Kalsiyum acısından zengin olan yoğurdun dişlere olan faydaları saymakla bitmez Kalsiyum periodontal rahatsızlığı olan kişilerdeki diş kokleri iltihaplı cep sayısını azaltır Kalsiyum, periodontal rahatsızlık dolayısıyla oluşmuş sallantılı ve gevşek dişleri iyileştirmede yardımcı olur Kalsiyum, diş kayıplarını onlemeye yardım eder Eğer sizde diş sağlığınızı duşunuyorsanız, kalsiyum deposu olan yiyecekleri tercih edin
Maydanoz: Ağız kokusuna neden olan yiyecekleri tukettikten sonra biraz maydanoz ciğnemek hoş bir ağız kokusuna sahip olmanıza yardımcı olacaktır Bu sayede ise kotu ağız kokusu maydanoz sayesinde hoş bir kokuya donuşur
Cilek: Cilek dişlere ve dişetlerine iyi gelir Aynı zamanda diş taşlarından doğal yontemle kurtulmanın formulunu taşımaktadır İcinde bulunan ceşitli asitler diş diplerinde biriken taşları eritir Diş taşlarının oluşumunu engeller
Kuru Yemişler: Kuru yemişler ve cekirdekler dişi kaplayarak bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturan doğal yağlar icerirler Bu yağlar diş minesinin guclenmesine yardımcı olarak curumelere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar ve cekirdekleri de kalsiyum icerir
Elma: Elma, kabukla yenilmesi bir yandan dişlerin kuvvetlenmesini sağlarken, diğer yandan da icerisindeki maddelerle dişleri temizler Elma, havuc gibi meyveleri ısırarak yenilmesi tavsiye edilir
Balık: Balığın iceriğindeki fosfor, kemik ve diş dokusunun teme maddelerinden bir tanesidir Bunlarda dişleri sertleştiren fosfor bulunmaktadır Dolayısıyla daha sağlıklı dişler icin haftada bir kez balık tuketilmelidir
Uzmanlar, tuketilen kereviz, peynir, balık ve yeşil cay gibi hayvansal ve bitkisel besinlerin dişleri guclendirirken, ağız kokusunu da giderdiğine dikkat cekiyor
Kereviz: Kereviz dişleri iki yolla korur Kereviz ekstra ciğnemeyi gerektiren bir yiyecektir Bu ekstradan tukuruk salgılamayı sağlar, bu da curuklere neden olan bakterileri etkisiz kılar Buna ilaveten lifli ya da sert yapıdaki doğal yiyecekler dişetlerine masaj yapar ve diş aralarını temizler
Peynir: Peynir dişler icin birden cok yarar sağlar İlk olarak ağzın PH dengesini ayarlamaya yardımcı olur Aynı zamanda curuklere karşı koruyup, yeni curukler oluşmasını engeller Ozellikle şekerli gıdalar alındıktan sonra yenilecek bir parca peynir, şekerin dişleri curutme etkisini giderme acısından son derece onemli
Yeşil Cay: Yeşil cayda bulunan katesin maddesi ağızdaki bakterilerin yok olmasına yardımcı olurken aynı zamanda kansere karşıda etkili olur Dolayısıyla ağız kanserlerine karşıda etkili bir maddedir Bu madde aynı zamanda kotu ağız kokusuna neden olan bakterileri de ağızdan uzaklaştırmaya yardımcı olur
Kivi: Vitamin C eksikliği dişetleri hassaslaştırabilir, bakterilere karşı daha direncsizleştirebilir Bu durumda da periodontal rahatsızlığa yakalanabilirsiniz Bu durumla karşılamamak icin yeterince C vitamini almalısınız ve bunun icin kiviyi secebilirsiniz, cunku kivi diğer meyvelere gore daha fazla vitamin C icerir
Yoğurt: Kalsiyum acısından zengin olan yoğurdun dişlere olan faydaları saymakla bitmez Kalsiyum periodontal rahatsızlığı olan kişilerdeki diş kokleri iltihaplı cep sayısını azaltır Kalsiyum, periodontal rahatsızlık dolayısıyla oluşmuş sallantılı ve gevşek dişleri iyileştirmede yardımcı olur Kalsiyum, diş kayıplarını onlemeye yardım eder Eğer sizde diş sağlığınızı duşunuyorsanız, kalsiyum deposu olan yiyecekleri tercih edin
Maydanoz: Ağız kokusuna neden olan yiyecekleri tukettikten sonra biraz maydanoz ciğnemek hoş bir ağız kokusuna sahip olmanıza yardımcı olacaktır Bu sayede ise kotu ağız kokusu maydanoz sayesinde hoş bir kokuya donuşur
Cilek: Cilek dişlere ve dişetlerine iyi gelir Aynı zamanda diş taşlarından doğal yontemle kurtulmanın formulunu taşımaktadır İcinde bulunan ceşitli asitler diş diplerinde biriken taşları eritir Diş taşlarının oluşumunu engeller
Kuru Yemişler: Kuru yemişler ve cekirdekler dişi kaplayarak bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturan doğal yağlar icerirler Bu yağlar diş minesinin guclenmesine yardımcı olarak curumelere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar ve cekirdekleri de kalsiyum icerir
Elma: Elma, kabukla yenilmesi bir yandan dişlerin kuvvetlenmesini sağlarken, diğer yandan da icerisindeki maddelerle dişleri temizler Elma, havuc gibi meyveleri ısırarak yenilmesi tavsiye edilir
Balık: Balığın iceriğindeki fosfor, kemik ve diş dokusunun teme maddelerinden bir tanesidir Bunlarda dişleri sertleştiren fosfor bulunmaktadır Dolayısıyla daha sağlıklı dişler icin haftada bir kez balık tuketilmelidir