iltasyazilim
FD Üye
Ağız Kokusunu Kesen Bitkiler
Kakule: Latince adı “Elettaria Cardamomun olan kakule bitkisi dinç bir antiseptiktir ve ağız kokusuna niçin olan bakterilere aleyhinde etkin bir çözüm olarak kullanılabilir Bir kaç kakule tohumu çiğneyip tükürmek ağız kokusunu manâlı oranda azaltır ve ağız içinde bakteri birikmesini önler Bu tohumları hazırladığınız çaya ekleyerek de kullanabilirsiniz
Okaliptüs: Öyle çok diş macunu ve ağız gargarasında kullanılan okaliptüs ağız kokusunu tamir etmek için en fazla kullanılan bitkilerden biridir Okaliptüs yapraklarıyla hazırlayacağınız gargarayı gün içinde bir kaç defa kullanarak ağız kokusunu kayda değer oranda giderebilirsiniz Sıcak okaliptüs çayı da ağız kokusuna karşı kullanılabilir
Maydanoz: Bilhassa soğan ve sarımsak gibi bariz kokulu besinleri yedikten sonra 34 yaprak maydanoz çiğnemek ağız kokusunu bastırır Nefesi tazeleyen “klorofil bakımından zengin olan maydanozu her yemekten sonra kullanabilirsiniz Maydanoz yahut kişniş ve fesleğen de kullanabilirsiniz
Anason: Binlerce yıldır ağız kokusunu gidermek için kullanılan anason bitkisi tohumlarıyla kendinize ağız gargarası hazırlayabilirsiniz 23 akarsu kaşığı anason tohumunu yarım litre suya atıp birkaç dakika kaynatın Su ılıdıktan sonradan dilerseniz nehir olarak için ya da iyice soğumasını bekleyip gargara olarak kullanın
Kişniş: Asya kıtasında ağız kokusunu gidermek için yaygın olarak kullanılan kişnişle nehir veya ağız gargarası hazırlayabilirsiniz Bunun için 50 gram kişnişi yarım litre suda 5 dakika dek kaynatın Ocaktan aldıktan daha sonra 5 dakika soğumasını bekleyip akarsu olarak içebilir veya ayrıntılarıyla soğuduktan daha sonra gargara suyu olarak kullanabilirsiniz *
Kakule: Latince adı “Elettaria Cardamomun olan kakule bitkisi dinç bir antiseptiktir ve ağız kokusuna niçin olan bakterilere aleyhinde etkin bir çözüm olarak kullanılabilir Bir kaç kakule tohumu çiğneyip tükürmek ağız kokusunu manâlı oranda azaltır ve ağız içinde bakteri birikmesini önler Bu tohumları hazırladığınız çaya ekleyerek de kullanabilirsiniz
Okaliptüs: Öyle çok diş macunu ve ağız gargarasında kullanılan okaliptüs ağız kokusunu tamir etmek için en fazla kullanılan bitkilerden biridir Okaliptüs yapraklarıyla hazırlayacağınız gargarayı gün içinde bir kaç defa kullanarak ağız kokusunu kayda değer oranda giderebilirsiniz Sıcak okaliptüs çayı da ağız kokusuna karşı kullanılabilir
Maydanoz: Bilhassa soğan ve sarımsak gibi bariz kokulu besinleri yedikten sonra 34 yaprak maydanoz çiğnemek ağız kokusunu bastırır Nefesi tazeleyen “klorofil bakımından zengin olan maydanozu her yemekten sonra kullanabilirsiniz Maydanoz yahut kişniş ve fesleğen de kullanabilirsiniz
Anason: Binlerce yıldır ağız kokusunu gidermek için kullanılan anason bitkisi tohumlarıyla kendinize ağız gargarası hazırlayabilirsiniz 23 akarsu kaşığı anason tohumunu yarım litre suya atıp birkaç dakika kaynatın Su ılıdıktan sonradan dilerseniz nehir olarak için ya da iyice soğumasını bekleyip gargara olarak kullanın
Kişniş: Asya kıtasında ağız kokusunu gidermek için yaygın olarak kullanılan kişnişle nehir veya ağız gargarası hazırlayabilirsiniz Bunun için 50 gram kişnişi yarım litre suda 5 dakika dek kaynatın Ocaktan aldıktan daha sonra 5 dakika soğumasını bekleyip akarsu olarak içebilir veya ayrıntılarıyla soğuduktan daha sonra gargara suyu olarak kullanabilirsiniz *