iltasyazilim
FD Üye
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
*1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı silme kabartma tozu
*Alabildiğince un
İç Harcı için;
*45 adet elma
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay bardağı şeker
*Ceviz ( isteğe bağlı)
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar ?
Hamuru tam kıvamında ısırdığınızda ağızınızda dağılan çok lezzetli bir tarif vereceğim
1
*Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz ki soğusun Elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz
*Tavamıza rendelediğimiz elmalarımızı koyuyoruz
*Elmalarımız suyunu saldığında 1 çay bardağı şekerimizi ilave ediyoruz
*Şekerler eridiğinde elmalarımızın suyu iyice salacak suyunu çekene kadar pişiriyoruz
*Burada suyunu iyice çekmesi lazım yoksa iç harcımız sulu olur
*Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp tarçın ve cevizini ilave ediyoruz Ben edemiyorum çünkü evde ceviz yoktu? cam bir kaseye alırsak çabuk soğur
*Hamuru için yoğurma kabımıza margarin veya tereyağımızı koyuyoruz
*Ardından sıvı yağ ve yumurtamızı ilave edip karıştırıyoruz
*Unun birazını ekleyip ardından pudra şekeri mısır nişastası vanilya kabartma tozunu ekleyip biraz daha un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz
*Hamur toparlanmaya başladıkça un koymaya devam ediyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru en az yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz
*Hamurumuzun dinlenmesi şekil vermemizde yardımcı olacaktır
*Dinlenen hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz ve bir çay bardağı ile yuvarlak şekillere ayırıyoruz
*Yuvarlak şekillerin bir tanesine elmalı iç harcımızdan koyup diğer boş yuvarlak parçayı üzerini örtüyoruz
*Tatlı çatalı ile kenarlarını şekillendiriyoruz ve üzerine de keskin bir bıçakla çarpı işareti yapıyoruz ve yağlı kağıtlı tepsimize diziyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
*Fırından çıkan kurabiyelerimizin üzerine tam 5 dk sonra pudra şekeri serpiyoruz
*Hemen serperseniz erir olmaz 5 dk geçersenizde pudra şekeri üzerinde durmaz Şimdiden afiyet olsun ?
*250 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
*1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı silme kabartma tozu
*Alabildiğince un
İç Harcı için;
*45 adet elma
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay bardağı şeker
*Ceviz ( isteğe bağlı)
Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar ?
Hamuru tam kıvamında ısırdığınızda ağızınızda dağılan çok lezzetli bir tarif vereceğim
1
*Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz ki soğusun Elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz
*Tavamıza rendelediğimiz elmalarımızı koyuyoruz
*Elmalarımız suyunu saldığında 1 çay bardağı şekerimizi ilave ediyoruz
*Şekerler eridiğinde elmalarımızın suyu iyice salacak suyunu çekene kadar pişiriyoruz
*Burada suyunu iyice çekmesi lazım yoksa iç harcımız sulu olur
*Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp tarçın ve cevizini ilave ediyoruz Ben edemiyorum çünkü evde ceviz yoktu? cam bir kaseye alırsak çabuk soğur
*Hamuru için yoğurma kabımıza margarin veya tereyağımızı koyuyoruz
*Ardından sıvı yağ ve yumurtamızı ilave edip karıştırıyoruz
*Unun birazını ekleyip ardından pudra şekeri mısır nişastası vanilya kabartma tozunu ekleyip biraz daha un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz
*Hamur toparlanmaya başladıkça un koymaya devam ediyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru en az yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz
*Hamurumuzun dinlenmesi şekil vermemizde yardımcı olacaktır
*Dinlenen hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz ve bir çay bardağı ile yuvarlak şekillere ayırıyoruz
*Yuvarlak şekillerin bir tanesine elmalı iç harcımızdan koyup diğer boş yuvarlak parçayı üzerini örtüyoruz
*Tatlı çatalı ile kenarlarını şekillendiriyoruz ve üzerine de keskin bir bıçakla çarpı işareti yapıyoruz ve yağlı kağıtlı tepsimize diziyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
*Fırından çıkan kurabiyelerimizin üzerine tam 5 dk sonra pudra şekeri serpiyoruz
*Hemen serperseniz erir olmaz 5 dk geçersenizde pudra şekeri üzerinde durmaz Şimdiden afiyet olsun ?