iltasyazilim
FD Üye
Ağızda Dağılan Enfes Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 paket margarin (250 gr)
*1 paket nişasta (200 gr)
*1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 limon kabuğu rendesi
*1 yumurta sarısı
*4 su bardağı un (200 ml)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Üzerine bulamak için:
*1 yumurta akı
*1 kase hindistan cevizi
Ağızda Dağılan Enfes Kurabiye Tarifi Yapılışı Hayırlı bereketli günler Ağızda dağılan enfes bir kurabiye tarifi ile buradayım, umarım sizlerde deneyip beğenirsiniz
Un hariç tüm malzemeyi krema kıvamında olana dek karıştırın, Yavaş yavaş un ekleyin (ben tam 4 bardak un kullandım) siz yine de kontrollü olun
İyice yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, ne kadar büyük olsun istiyorsanız o kadar
Yuvarladığınız parçaları önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye çok sık olmayacak şekilde dizin (Ben yağlı kağıt sermedim ve tepsiden alırken zorlandım, yağlı kağıt yoksa tepsiyi yağlayabilirsiniz)
Üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin Ben hamurun bir kısmında kalıp kullandım ama kalıbın ince ola yerleri tepsiden alırken kırıldı bu yüzden kalıp kullanacaksınız az ayrıntılı olmasını tavsiye ederim
İlk sıcağıyla müdahale etmeyin
~Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ~
*1 paket margarin (250 gr)
*1 paket nişasta (200 gr)
*1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 limon kabuğu rendesi
*1 yumurta sarısı
*4 su bardağı un (200 ml)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Üzerine bulamak için:
*1 yumurta akı
*1 kase hindistan cevizi
Ağızda Dağılan Enfes Kurabiye Tarifi Yapılışı Hayırlı bereketli günler Ağızda dağılan enfes bir kurabiye tarifi ile buradayım, umarım sizlerde deneyip beğenirsiniz
Un hariç tüm malzemeyi krema kıvamında olana dek karıştırın, Yavaş yavaş un ekleyin (ben tam 4 bardak un kullandım) siz yine de kontrollü olun
İyice yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, ne kadar büyük olsun istiyorsanız o kadar
Yuvarladığınız parçaları önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye çok sık olmayacak şekilde dizin (Ben yağlı kağıt sermedim ve tepsiden alırken zorlandım, yağlı kağıt yoksa tepsiyi yağlayabilirsiniz)
Üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin Ben hamurun bir kısmında kalıp kullandım ama kalıbın ince ola yerleri tepsiden alırken kırıldı bu yüzden kalıp kullanacaksınız az ayrıntılı olmasını tavsiye ederim
İlk sıcağıyla müdahale etmeyin
~Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ~