Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ağızda dağılan saray helvası nasıl yapılır?

Ağızda dağılan saray helvası nasıl yapılır?
0
146

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
evde_saray_helvasi_nasil_yapilir_1578478588_4396.jpg

İzmit yöresine ilişkin olan saray helvasını konutta denemeye ne dersiniz? Ağızda dağılan saray helvası çayla bir arada çok düzgün gidiyor. Büyüklerimizin evvelce çok yaptığı saray helvasının asıl tarihi Osmanlı'dan geliyor. Evet saray helvası nasıl yapılır?

Şerbetsiz tatlı sevenlerin çok beğeneceği saray helvası, İzmit'te yol kenarlarındaki bir çok duraklarda görebilirsiniz. Ama kalabalık misafirlerinize kendi ellerinizle hazırlamak istiyorsanız konutta saray helvası tanımını sizler için paylaşıyoruz.Helva hem besleyici hem de lezzetli bir besin kaynağı olarak asırlar boyunca, Osmanlının vazgeçemediği, ziyafetlerinden... Kimileri irmikli kimiler ise unla yapılıyor. Depme helva olarak da bilinen bu enfes tatlıyı misafirlerinize de zevkle ikram edebilirsiniz. Denemek isteyenler için işte gereçleri ve yapılışı metnimizin detaylarında.

eEmPM_1578479816_4143.jpeg

SARAY HELVA TANIMI:

MATERYALLER

6 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
250 gram tereyağı

Üzeri için;

3 yemek kaşığı pudra şekeri

Servis için;

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

B58GZ_1578479804_4817.jpeg

YAPILIŞI

Yapışmaz teflon bir tencerenin içerisine unu alın ve kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurun. Bu süreç yaklaşık yarım saat kadar sürecek.

Unu şıkça kavurduktan sonra altını kapatın ve 15 dakika kadar dinlenmesi için bekletin.

Akabinde pudra şekerini ilave edin ve kaşık yardımıyla unla bütünleşmesini sağlayın.

Daha sonra tereyağını kısık ateşte eritin, kaynatmayın. Tereyağı erir erimez ocaktan alın.

Tereyağını da unlu karışımın içerisine ekleyin. ve elinizle güzelce yoğurun.

Helvayı ocaktan alıp, cam düz bir tepsinin üzerine döküp eşit olacak biçimde dilimleyin. 

Helvanın kesinlikle sıcakken kesilmesi gerekmektedir.

Süslemek için de pudra şekerini üzerine serptikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt