iltasyazilim
FD Üye
Ağızda Dağılan Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin veya 125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 çay kaşığı tuz
*1 fiske şeker
*1 tatlı kaşığı sirke
*4 tatlı kaşığı su
*Yarım paket kabartma tozu
*1 yumurtanın sarısı (beyazı üzerine kullanılabilir)
*2, 5 su bardağı un
Üzeri için :
*Yumurtanın sarısı veya 1 yemek kaşığı pekmez
*Pekmez kullanılacaksa pekmezi sulandırmak için yarım çay bardağı su
*Susam
Ağızda Dağılan Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ya da tereyağı yoğurma kabına alınır, sıvı yağ eklenir yağlar iyice birbirine karıştırılır
*Yumurtanın sarısı eklenir, tuz ve şeker ilave edilir karıştırılır
*Kabartma tozu ve onun üzerine gelecek şekilde sirke ilave edilir ve su eklenir malzemeler iyice birbirine karıştırılır
*Yavaş yavaş un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir
*Simit şekli veya istenilen bir şekil verilir önlü arkalı olarak yumurta akı veya pekmeze batırılır, yine önlü arkalı susama batırılır
*2025 dakika 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir
*Yerken ağızda kum gibi dağılan bir kurabiye ile deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*Yarım paket margarin veya 125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 çay kaşığı tuz
*1 fiske şeker
*1 tatlı kaşığı sirke
*4 tatlı kaşığı su
*Yarım paket kabartma tozu
*1 yumurtanın sarısı (beyazı üzerine kullanılabilir)
*2, 5 su bardağı un
Üzeri için :
*Yumurtanın sarısı veya 1 yemek kaşığı pekmez
*Pekmez kullanılacaksa pekmezi sulandırmak için yarım çay bardağı su
*Susam
Ağızda Dağılan Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ya da tereyağı yoğurma kabına alınır, sıvı yağ eklenir yağlar iyice birbirine karıştırılır
*Yumurtanın sarısı eklenir, tuz ve şeker ilave edilir karıştırılır
*Kabartma tozu ve onun üzerine gelecek şekilde sirke ilave edilir ve su eklenir malzemeler iyice birbirine karıştırılır
*Yavaş yavaş un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir
*Simit şekli veya istenilen bir şekil verilir önlü arkalı olarak yumurta akı veya pekmeze batırılır, yine önlü arkalı susama batırılır
*2025 dakika 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir
*Yerken ağızda kum gibi dağılan bir kurabiye ile deneyeceklere şimdiden afiyet olsun