iltasyazilim
FD Üye
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi (Pastane Ustasından Alınmış Tariftir) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram kahvaltılık margarin
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*5 yemek kaşığı buğday nişastası
*4 su bardağı un
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi (Pastane Ustasından Alınmış Tariftir) Tarifi Yapılışı
Öncelikle margarin oda sıcaklığında olmalı
Derin bir karıştırma kabında yağları pudra şekerini ve buğday nişastasını koyup bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuruyoruz Güzelce yoğurup kıvama gelen hamura istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yağlı kağıt yoksa tepsiyi yağlamadan diziyoruz kurabiyeleri
Ben şekil verirken tezgah üzerinde uzun şerit yaparak üzerine çatalla çizdim ve kestim
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz
Afiyet Olsun
*250 gram kahvaltılık margarin
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*5 yemek kaşığı buğday nişastası
*4 su bardağı un
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi (Pastane Ustasından Alınmış Tariftir) Tarifi Yapılışı
Öncelikle margarin oda sıcaklığında olmalı
Derin bir karıştırma kabında yağları pudra şekerini ve buğday nişastasını koyup bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuruyoruz Güzelce yoğurup kıvama gelen hamura istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yağlı kağıt yoksa tepsiyi yağlamadan diziyoruz kurabiyeleri
Ben şekil verirken tezgah üzerinde uzun şerit yaparak üzerine çatalla çizdim ve kestim
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz
Afiyet Olsun