Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ağızlara layık telli baba tatlısı nasıl yapılır?

Ağızlara layık telli baba tatlısı nasıl yapılır?
0
148

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
telli_baba_tatlisi_nasil_yapilir_1578477325_7479.jpg

Klasik tatlılardan uzak iç dolgulu birebir devirde şerbetli enfes bir tatlı pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokma lokma yediren telli peder tatlısının tanımı sizlerle paylaşıyoruz. Hem sofralara çok yakışan birebir hengamda misafirlerin beğeneceği telli peder tatlısının tanımına bugünkü metnimizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesine verilen isimdir.En çok Balkanlar, Türkiye ve Orta Şark devletlerinde tatlı olarak tüketilen kadayıftan birden ziyade tatlı pişirebilirsiniz. Arapçadaki "kadife" sözcüğünün çoğulu olan kadayıfla farklı bir tanımı sizlerle paylaşıyoruz. Telli peder tatlısı son günlerde ismini altın harflerle yazdıran bir lezzet. Yalnızca yarım saatte hazırlanabilen bu tanım, iç dolgusuyla da damaklarda iz bırakıyor. İçerisine eklenen ceviz ve kadayıfın buluşmasıyla ağızlarda dağılan telli peder tatlısının püf noktalarıyla hazırlanan tanımı haberimizin detaylarında.

TELLİ PEDER TATLISI TANIMI:

GEREÇLER

100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı likit yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçi için;

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için;

2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

8nHXl_1578477459_4458.jpg

YAPILIŞI

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle şerbetinden başlayabilirsiniz. Bir tencerede şekeri,suyu ve limonu 10 dakika boyunca kaynatın. Soğuması için kenara alın.

İç harcı hazırlayabilirsiniz. Kavrulmuş kadayıfla cevizi bir kasede karıştırın. 

Hamur için materyallerini farklı bir kabın içerisinde şıkça yoğurun. Bu hamurdan istediğiniz büyüklükte koparıp arasına kadayıflı harçtan koyun ve kapatın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 raddede yaklaşık 20 dakika kadar pişirip, soğuk şerbete bandırın. İsteğe nazaran tekrar kadayıfa bulayabilirsiniz.

Hafif dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt