iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler,
Kek için,
4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı un Çikolata Sosu için,
2 çay bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı ılık su 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket sütlü çikolata Üzeri için,
1,5 su bardağı süt Hazırlanışı,
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek mikserle çırpın Sütü ilave edip çırpmaya devam edin Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin Tüm malzemeler özleşene kadar kaşıkla karıştırın Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını içine dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin Kek ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütü dökün Çikolata sosunu hazırlamak için küçük boy bir tencereye süt ve toz şekeri alın Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin Küçük bir kapta nişasta ve kakaoyu 1 yemek kaşığı ılık suyla karıştırın Kaynamış sütün içine ilave edip karıştırın Çikolatayı küçük parçalara bölüp tencereye ekleyin Sosun kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin Pişen sosu ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin Keki kare şeklinde dilimleyip servis tabağına alın Üzerine çikolata sosu dökün İsteğe göre dondurmayla birlikte servis yapın Notlar,
Kekin pişip pişmediğini anlamak için keke temiz bir kürdan batırın Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, kürdanda hamur varsa pişirmeye devam edin Kekin üzerine dökmek için hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz Tatlı seviyorsanız kekin üzerini krem şantiyle kapladıktan sonra çikolata sosunu dökebilirsiniz
Kek için,
4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı un Çikolata Sosu için,
2 çay bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı ılık su 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket sütlü çikolata Üzeri için,
1,5 su bardağı süt Hazırlanışı,
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek mikserle çırpın Sütü ilave edip çırpmaya devam edin Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin Tüm malzemeler özleşene kadar kaşıkla karıştırın Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını içine dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin Kek ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütü dökün Çikolata sosunu hazırlamak için küçük boy bir tencereye süt ve toz şekeri alın Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin Küçük bir kapta nişasta ve kakaoyu 1 yemek kaşığı ılık suyla karıştırın Kaynamış sütün içine ilave edip karıştırın Çikolatayı küçük parçalara bölüp tencereye ekleyin Sosun kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin Pişen sosu ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin Keki kare şeklinde dilimleyip servis tabağına alın Üzerine çikolata sosu dökün İsteğe göre dondurmayla birlikte servis yapın Notlar,
Kekin pişip pişmediğini anlamak için keke temiz bir kürdan batırın Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, kürdanda hamur varsa pişirmeye devam edin Kekin üzerine dökmek için hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz Tatlı seviyorsanız kekin üzerini krem şantiyle kapladıktan sonra çikolata sosunu dökebilirsiniz