iltasyazilim
FD Üye
Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin
*3 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2, 5 su bardağı un
*4 yemek kaşığı kakao
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
Islatmak için
*2 su bardağı sut
Üzeri için
*1 paket krem şanti
*Çikolata sosu
*Fındık
Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı
1
*Çırpma kabımıza keki için yumurta ve şekeri ekleyip en yüksek derecede 5 dk çırpıyoruz
*Daha sonrası sütü, yağı, ekliyoruz karışana kadar çırpıyoruz
*Daha sonrasında kakaosunu, ununu eliyoruz ve çırpıyoruz
*En sonda kabartma tozu ve vanilyasını ekleyip karışana kadar çırpıyoruz ve margarinle yağladığımız dikdörtgen borcamımıza döküyoruz ve yere iki üç kere tepsiyi vurun ki kabarcıkları üstüne çıksın ki daha güzel kabarsın
*Kekimiz vurduğunda görüceksiniz zaten kabarcıkların çıktığını ve fırına sürün pişene kadar pişirin
*Her fırında pişme suresi farklıdır bıçak batırdığınızda bıçak hamur olmuyorsa pişmiş demektir pişdikten sonra ön sıcaklığı geçtikten sonra kekimize delikler açın
*Sonrada sütle ıslatın
*Sonrasınında krem santısini sürün ve soğuk çikolata sosumuzu da döküyoruz Dilerseniz üstüne fındık ezip de serpe bilirsiniz afiyet olsunn ??
*3 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2, 5 su bardağı un
*4 yemek kaşığı kakao
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
Islatmak için
*2 su bardağı sut
Üzeri için
*1 paket krem şanti
*Çikolata sosu
*Fındık
Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı
1
*Çırpma kabımıza keki için yumurta ve şekeri ekleyip en yüksek derecede 5 dk çırpıyoruz
*Daha sonrası sütü, yağı, ekliyoruz karışana kadar çırpıyoruz
*Daha sonrasında kakaosunu, ununu eliyoruz ve çırpıyoruz
*En sonda kabartma tozu ve vanilyasını ekleyip karışana kadar çırpıyoruz ve margarinle yağladığımız dikdörtgen borcamımıza döküyoruz ve yere iki üç kere tepsiyi vurun ki kabarcıkları üstüne çıksın ki daha güzel kabarsın
*Kekimiz vurduğunda görüceksiniz zaten kabarcıkların çıktığını ve fırına sürün pişene kadar pişirin
*Her fırında pişme suresi farklıdır bıçak batırdığınızda bıçak hamur olmuyorsa pişmiş demektir pişdikten sonra ön sıcaklığı geçtikten sonra kekimize delikler açın
*Sonrada sütle ıslatın
*Sonrasınında krem santısini sürün ve soğuk çikolata sosumuzu da döküyoruz Dilerseniz üstüne fındık ezip de serpe bilirsiniz afiyet olsunn ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.