iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler3 adet
yumurta
1 su bardağı
toz şeker
12 su bardağı
süt
1 çay bardağı
ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı
kakao
2 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
Fırın tepsisini yağlamak için:1 tatlı kaşığı
tereyağı
Keki ıslatmak için:1 su bardağı
süt
Kreması için:1 paket
toz krem şanti
1 su bardağı
soğuk süt
Çikolata sosu için:300 gram
bitter çikolata
200 gram
krema
Üzeri için:12 su bardağı
file badem
Pişirme Önerisi
Bitter çikolata ve sıvı krema karışımıyla hazırlanan çikolata sosu yerine paket olarak satılan toz çikolata karışımları kullanabilir, sütle hazırlayabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Pastanın kekini hazırlamak için; karıştırma kabına alıp toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları, hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın
Süt ve ayçiçek yağı ekledikten sonra tüm sıvı malzemeleri kısa bir süre daha çırpın
Elenmiş un, kabartma tozu ve kakao kattığınız kek harcını mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırmayı sürdürün
Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını kaba aktarın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 3540 dakika kadar pişirin
Pastanın kreması için; toz krem şantiyi, soğuk sütle çırptıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletin
Çikolata sosu hazırlamak için; bitter çikolatayı küçük küpler halinde kesin Çikolatayı, krema ile birlikte aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynatın
Fırından çıkan kekin üzerine sütü azar azar gezdirin ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekleyin
Hazırladığınız krem şantinin bir bölümünü spatula yardımıyla kekin üzerine sürün Bir kısmını üzerini süslemek için ayırın
Akışkan durumda olan çikolata sosu pastanın üzerine gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin
Üzerinden çikolata akan pastayı, krem şanti ve file badem parçalarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın
Servis Önerisi
Pastanın üzerini krem şantiyle kapladıktan sonra akışkan çikolata sosu ekleyebileceğiniz gibi krem şantiyi sadece süsleme ve renk anlamında da kullanmayı tercih edebilirsiniz
Onedio
yumurta
1 su bardağı
toz şeker
12 su bardağı
süt
1 çay bardağı
ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı
kakao
2 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
Fırın tepsisini yağlamak için:1 tatlı kaşığı
tereyağı
Keki ıslatmak için:1 su bardağı
süt
Kreması için:1 paket
toz krem şanti
1 su bardağı
soğuk süt
Çikolata sosu için:300 gram
bitter çikolata
200 gram
krema
Üzeri için:12 su bardağı
file badem
Pişirme Önerisi
Bitter çikolata ve sıvı krema karışımıyla hazırlanan çikolata sosu yerine paket olarak satılan toz çikolata karışımları kullanabilir, sütle hazırlayabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Pastanın kekini hazırlamak için; karıştırma kabına alıp toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları, hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın
Süt ve ayçiçek yağı ekledikten sonra tüm sıvı malzemeleri kısa bir süre daha çırpın
Elenmiş un, kabartma tozu ve kakao kattığınız kek harcını mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırmayı sürdürün
Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını kaba aktarın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 3540 dakika kadar pişirin
Pastanın kreması için; toz krem şantiyi, soğuk sütle çırptıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletin
Çikolata sosu hazırlamak için; bitter çikolatayı küçük küpler halinde kesin Çikolatayı, krema ile birlikte aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynatın
Fırından çıkan kekin üzerine sütü azar azar gezdirin ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekleyin
Hazırladığınız krem şantinin bir bölümünü spatula yardımıyla kekin üzerine sürün Bir kısmını üzerini süslemek için ayırın
Akışkan durumda olan çikolata sosu pastanın üzerine gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin
Üzerinden çikolata akan pastayı, krem şanti ve file badem parçalarıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın
Servis Önerisi
Pastanın üzerini krem şantiyle kapladıktan sonra akışkan çikolata sosu ekleyebileceğiniz gibi krem şantiyi sadece süsleme ve renk anlamında da kullanmayı tercih edebilirsiniz
Onedio