Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 su bardağı un Yarım su bardağı buğday nişastası 3 yemek kaşığı silme kakao 1 çimdik tuz 1, 5 paket kabartma tozu Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı şeker Krema bölümü için;
2 paket Krem şanti 1, 5 kutu krema (250300ml) Yarım çay bardağı soğuk süt Çikolata bölümü için;
1 paket hazır Çikolata sos(Bitter kullandım) 45 parça çikolata Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

Herkese Merhabalar
Bomba gibi bir lezzetle karşı karşıyasınız, Hazır olun Geliyor
İkinci dilimi almamak; imkansız olan tarifimize hemen başlayalım
İlk olarak; çikolata sosumuz hazırlanır Kullandığım sosun fotoğrafı mevcut Siz istediğiniz herhangi bir çikolata sosunu da uygulayabilirsiniz Hazırlarken içerisine ekstradan 45 parça çikolata katmanız, sosu daha yoğun ve lezzetli yapacaktır Sosumuzu ılınana kadar ara ara karıştırmak; üzerinde katman oluşmasını önleyecektir, ihmal etmeyiniz
2 paket krem şanti derin bir kaba dökülür İçerisine 1, 5 paket kutu krema ve yarım çay bardağı soğuk süt eklenerek; 34 dakika yüksek devirde çırpılır Süre sonunda ılınmış sosla beraber Buzdolabında misafir edilir
4 adet oda ısısındaki yumurta 34 dakika kadar çırpılır Kremamsı bir kıvama gelip, rengi açıldığında şeker ve vanilyası eklenir Şekerin eridiğini hissedene kadar (34dakika daha) çırpma işlemi devam eder Sırasıyla sıvı yağ ve oda ısısındaki sütüde eklenir Ayrı bir kapda unnişastakakaokabartma tozuçay kaşığı ucuyla tuz elenerek birleştirilir 3 seferde sıvı olan karışıma eklenerek, harcı yormadan bütünlenir Yağlanmış büyük boy bir borcam veya fırın kabına dökülür Önceden ısıtılımış 180 derece fırında, kontrollü 35 dakika piştikten sonra, kürdan testiyle bir fırından alınır
Kekimiz sıcakken kürdanla belirli aralıklarla delikler açılıp soğuk olan sütkakaoşeker karışımımız güzelce ıslatılır Oda ısısına düşene kadar beklendikten sonra; sırasıyla şanti katı ve en üstede çikolata sosu dökülüp, yayılır 1 gece dolapta beklemesinin faydası olucaktır
Ertesi gün dilimleyerek servisini yapabilirsiniz Üzerine minik süslemeler, fındık veya badem tarzı yemişlerin çok yakıştığını belirtmeden geçemicem
Afiyet olsun
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt