Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

4 yumurta
2 kahve fincanı şeker
12 limon suyu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,5 kahve fincanı un

Üzeri için
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Çikolata sosu için
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 kahve fincanı tozşeker

Hazırlanışı
Fırını 175 dereceye ayarlayı ısıtmaya başlayalım Kakao, un ve kabartma tozunu bir tabağa eledim Yumurtaları ve şekeri mikserle hafif kabarana kadar iyice çırpın Yarım limon suyunu ekleyim Ardından un ve kakaoyu ekleyip mikserin düşük hızında bir süre daha çırpın Karışımı yağlanmış kalıba boşaltıp önceden ısınmış fırında 30 dakika kadar pişirih 20x20 lik kare kek kalıbı kullanabilirsiniz Dikdörtgen borcamda kullanabilirsiniz

Kek fırından çıktıktan 20 dakika sonra servis tabagına ters cevirin Tersinden 2 su bardağı sütü yavaş yavaş dökerek heryerine yediin (Borcamda yaptıysanız isterseniz içinden çıkarmadan sütü dökebilirsiniz) Islatmak için 2 bardak süt fazla gelir diye düşünmeyin çünkü kekin oldukça ıslak olması lazım Keki dolapta 510 dakika beklettikten sonra 1 su bardağı sütle kremşantiyi mikserde veya elde iyice çırptıktan sonra kekin üzerine güzelce yayın Tekrar iyice soğuması için dolapta bekletin

Ayrı bir tencereye çikolata sosunun tüm malzemelerini koyarak karıştıra karıştıra sosu pişirin ve ılımaya bırakın Dilimleyip servis tabaklarına aldığınız kekin üzerlerine çikolata sosu dökün
Afiyet olsun
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt