iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 yumurta
2 kahve fincanı şeker
12 limon suyu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,5 kahve fincanı un
Üzeri için
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Çikolata sosu için
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 kahve fincanı tozşeker
Hazırlanışı
Fırını 175 dereceye ayarlayı ısıtmaya başlayalım Kakao, un ve kabartma tozunu bir tabağa eledim Yumurtaları ve şekeri mikserle hafif kabarana kadar iyice çırpın Yarım limon suyunu ekleyim Ardından un ve kakaoyu ekleyip mikserin düşük hızında bir süre daha çırpın Karışımı yağlanmış kalıba boşaltıp önceden ısınmış fırında 30 dakika kadar pişirih 20x20 lik kare kek kalıbı kullanabilirsiniz Dikdörtgen borcamda kullanabilirsiniz
Kek fırından çıktıktan 20 dakika sonra servis tabagına ters cevirin Tersinden 2 su bardağı sütü yavaş yavaş dökerek heryerine yediin (Borcamda yaptıysanız isterseniz içinden çıkarmadan sütü dökebilirsiniz) Islatmak için 2 bardak süt fazla gelir diye düşünmeyin çünkü kekin oldukça ıslak olması lazım Keki dolapta 510 dakika beklettikten sonra 1 su bardağı sütle kremşantiyi mikserde veya elde iyice çırptıktan sonra kekin üzerine güzelce yayın Tekrar iyice soğuması için dolapta bekletin
Ayrı bir tencereye çikolata sosunun tüm malzemelerini koyarak karıştıra karıştıra sosu pişirin ve ılımaya bırakın Dilimleyip servis tabaklarına aldığınız kekin üzerlerine çikolata sosu dökün
Afiyet olsun
4 yumurta
2 kahve fincanı şeker
12 limon suyu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,5 kahve fincanı un
Üzeri için
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Çikolata sosu için
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 kahve fincanı tozşeker
Hazırlanışı
Fırını 175 dereceye ayarlayı ısıtmaya başlayalım Kakao, un ve kabartma tozunu bir tabağa eledim Yumurtaları ve şekeri mikserle hafif kabarana kadar iyice çırpın Yarım limon suyunu ekleyim Ardından un ve kakaoyu ekleyip mikserin düşük hızında bir süre daha çırpın Karışımı yağlanmış kalıba boşaltıp önceden ısınmış fırında 30 dakika kadar pişirih 20x20 lik kare kek kalıbı kullanabilirsiniz Dikdörtgen borcamda kullanabilirsiniz
Kek fırından çıktıktan 20 dakika sonra servis tabagına ters cevirin Tersinden 2 su bardağı sütü yavaş yavaş dökerek heryerine yediin (Borcamda yaptıysanız isterseniz içinden çıkarmadan sütü dökebilirsiniz) Islatmak için 2 bardak süt fazla gelir diye düşünmeyin çünkü kekin oldukça ıslak olması lazım Keki dolapta 510 dakika beklettikten sonra 1 su bardağı sütle kremşantiyi mikserde veya elde iyice çırptıktan sonra kekin üzerine güzelce yayın Tekrar iyice soğuması için dolapta bekletin
Ayrı bir tencereye çikolata sosunun tüm malzemelerini koyarak karıştıra karıştıra sosu pişirin ve ılımaya bırakın Dilimleyip servis tabaklarına aldığınız kekin üzerlerine çikolata sosu dökün
Afiyet olsun