Sancı ve mardin'de domuz gribi vakası Valilik'ten yapılan yazılmış açıklamada, Sancı'da domuz gribi şüphesiyle test edilmek üzere gönderilen numune sayısının 11 olduğu ve bu numunelerden 5'inde sonucun fazla çıktığının anlaşıldığı belirtildi Hastalardan 2'sinin tedaviye cevap vererek en ince ayrıntısına kadar iyleştiği vurgulanan açıklamada, Geri kalan 3 hastanın da hastanede tedavisine devam edilmektedir Hastalara konu hakkında bilgilendirme yapılarak almaları gereken önlemler anlatılmış, zorunlu izolasyon tedbirleri alınarak tedavilerine başlanmıştır Hastaların daha önce ilişki içinde olduğu saptama edilen kişiler de afiyet taramasından geçirilmiştirdenildi İl Pandemi Değerleme Kurulu'nun alınacak önlemler konusunda toplandığı bildirilerek, kurulun şu karaları aldığı açıklama edildi: İl Pandemi Planı'nda değişiklik yapılması, pandemi düzeyinde zorunlu önlemlerin alınması, Öğrencileri bilgilendirmek amacıyla intaniye uzmanları tarafından öğretmenlere eğitim verilmesi, atık bertarafının mantıksal bağ ve devamlılığının sağlanarak koşullara uygun bertaraf edilmesi için gerekli hazırlığın yapılması, okulların dezenfekte edilmesi ve öğrencilere karşın sıvı sabun kullanımının teşvik edilmesi Ulusal Eğitim Bakanlığı'nca okulların tatil edildiği süre dahilinde il genelindeki tüm okullarda zorunlu dezenfeksiyon çalışmasının yapılacağı belirtilerek, vatandaşların domuz gribine aleyhinde bilgilendirilmesi çerçevesinde faaliyetlere devam edileceği, vatandaşların hastalığın yayılmasını önlemek için afiyet kurallarına uyarı ederek, hasta olduklarından şüphelenmeleri durumunda en yakın afiyet kuruluşuna başvurması gerektiği de kaydedildi Mardin'de okullar tatil Mardin'de 2 öğrencide domuz gribi virüsüne rastlanması üzerine okullarda hafta sonuna kadar eğitim ve öğretime ara verildi Alınan bilgiye göre, Mardin'de 2 öğrencide domuz gribi virüsü tespit edildi Mardin Valisi Hasan Duruer, domuz gribi sebebiyle büyük kasaba merkez ve emrindeki ilçelerdeki bütün ilköğretim ve ortaöğretim okullarının hafta sonuna kadar tatil edildiğini söyledi Duruer, 2 öğrencide domuz gribine rastlanması üstüne İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplanarak okulların tatil edilmesini kararlaştırdığını belirtti Merkez ve ilçelerdeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarının yarından itibaren hafta ardına kadar tatil edildiğini kaydeden Duruer, Okullarda eğitim ve öğretime hafta ardına kadar ara verildi Eğitim ve öğretime pazartesi günü yeniden başlanacakdedi Vali Duruer, okullarda dezenfekte çalışmalarına yarın başlanacağını ve tüm okulların dezenfekte edileceğini söyledi