iltasyazilim
FD Üye
Sancı bölgesel mutfak kültürü
Ağrı yöresinde hayvancılığın büyük çapta olması sebebiyle hayvan ürünleri büyük miktarda kullanılmaktadır Sancı zengin bir mutfak kültürüne sahiptir Saç kavurma en meşhur yemeğidir Gosteberg buğulama, Abdigör köftesi, Hengel, haşıl, erişte, kuymak, kete, bişi, erdek, hasude, bulgur pilavı, yalancı köfte, ekmek aşı,lalanga, ayran aşı, halise,çiriş ketesi, murtuğa ve ağızyakan ve deveci çorbası gibi yöreye özgü yemekleri vardır
Ağrının bölgesel yemek yemek tarifleri için :wwwlarcomagriagrininyemekleri130141 başlığımızı ziyaret edebilirsiniz *
Ağrı yöresinde hayvancılığın büyük çapta olması sebebiyle hayvan ürünleri büyük miktarda kullanılmaktadır Sancı zengin bir mutfak kültürüne sahiptir Saç kavurma en meşhur yemeğidir Gosteberg buğulama, Abdigör köftesi, Hengel, haşıl, erişte, kuymak, kete, bişi, erdek, hasude, bulgur pilavı, yalancı köfte, ekmek aşı,lalanga, ayran aşı, halise,çiriş ketesi, murtuğa ve ağızyakan ve deveci çorbası gibi yöreye özgü yemekleri vardır
Ağrının bölgesel yemek yemek tarifleri için :wwwlarcomagriagrininyemekleri130141 başlığımızı ziyaret edebilirsiniz *