Ağustos Öğretmen Atamaları Hakkında Yapılan Açıklamalar hoca ataması ağustos Hoca atamaları başlıca ağustos ayında Sevgili melekler, bildiğiniz gibi yeni mezun öğretmenlerin en büyük sorunu atanamamak Bu konuyla ilgili olarak Ulusal Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Ağustos ayı içinde yeni atamaların yapılacağı açıklamasında bulunmuş Hoca ataması ağustos ile ilgili bu açıklamanın detayları şöyle; 1549345414 1549345414 agustosogretmenatamalarihakkindayapilanaciklamalar5c59228aa7e24agustosogretmenatamalarihakkindayapilanaciklamalar5c59228aa7e24agustosogretmenatamalarihakkindayapilanaciklamalar5c59228aa7e24 öğretmen görev; Şubat ayında 17 bin atamanın yapılacağını söyleyen Ulusal Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atanamayan öğretmenlere üstelik müjde verdi Bakan Ömer Dinçer, Yeni bir kadro kanunu çıkacak vakit içerisinde, yılındaki esas hoca alımımızı Ağustos ayında yapacağız diye konuştu Şubat ayında yapılacak öğretmen atamasına ilişkin bir soru üzerine Bakan Dinçer, görev kılavuzunun hazırlıklarının yapıldığını, fazla kısa zamanda duyurulacağının bildirdi Bütçe Kanununda yılında 29 bin yeni memur alınması kararı verildiğini anımsatan Dinçer, Bu 29 bin kadro bütün Türkiye’deki bakanlıklara dağıtılacak kadro Eğer bunun üstünde kadro verilecekse ek kanun çıkarılması lazım Onun ne vakit çıkacağı, nasıl çıkacağı hemen şimdi muhakkak değil dedi Bu kadrolardan 17 binin Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrıldığını bildiren Dinçer, Koskocoman bir ihtimalle yeni bir kadro kanunu çıkacak vakit içerisinde fakat biz başlıca öğretmenimizi, yılındaki başlıca öğretmen alımımızı Ağustos ayında yapacağız diye konuştu yılında alınacak hoca sayısına ilişkin bir tespitinin olup olmadığının sorulması üstüne Bakan Dinçer, şöyle konuştu: Bir tespitim var, hatalı propagandalarla benden önceki bakanımıza önemli anlamda haksızlık edildiğidir Çünkü AK Parti iktidarı döneminde yaklaşık 320 bin öğretmen aldık bunun 80 binini Nimet Bayan vaktinde aldık Ondan önceki hiçbir dönemde bu değin yüksek sayıda öğretmen alındığı vaki değil bir yılda Buna rağmen öğretmen alımı konusunda en çok eleştirilen de o bakanımız oldu Doğrusunu söylemek gerekse alınacak hoca sayısı konusunda sizinle şimdi paylaşabileceğim hiçbir bilgim yok Dinçer, yeni atanacak öğretmenlerin, bir yıllık stajyer hoca dönemi dahil edildiğinde yeni atanacakları yerde toplam 4 yıl görev yapmaları gerekeceğini belirtti