Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ağzı Açık Poğaça

Ağzı Açık Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ağzı Açık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık yoğurt
*1 su bardağı zeytin yağı
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*34 yemek kaşığı(150 gr) tereyağı
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket tek kullanımlık instant maya (1 paket yaş maya da olur)
*1 yemek kaşığı tuz
*1 adet yumurta
*Aldığı kadar un
*Beyaz peynir
*Maydanoz

Ağzı Açık Poğaça Tarifi Yapılışı Bir miktar unu yoğurma kabına alın
İçine mayayı koyun şekeri ilave edin
Ilık sütü ve suyu koyun Elinizle karıştırın
Mayanın karışımını sağlayın
Sonra yumurta beyazını, zeytin yağını ve yoğurdu ilave edin
Terayağını yumuşak şekle getirip öyle ilave edin
Tuzunu en son ekleyin ki mayanın yapısını bozmasın
Kalan unu da ekleyip ele yapışmayacak şekilde kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
En az bir saat üzeri örtülü bir şekilde mayalandırın
Mayalanan hamuru şekilde görüldüğü gibi bardakla kesip ortasına peynir koyun ve katlayın hamurun yanlarına yumurta sarısı sürüp altına yağlı kağıt koyduğunuz yuvarlak bir pişirme kabına alın ve fırına verin
180200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt