Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ağzınıza Layık Mercimekli Pilav

Ağzınıza Layık Mercimekli Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ağzınıza Layık Mercimekli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*1 buçuk çay bardağı diri mercimek
*6 su bardağı su
*3 su bardağı pilavlık bulgur
*1 yemek kaşığı isot
*1 tatlı kara biber
*1* yemek kaşığı safran
*Yarım su bardağı zeytin yağı
*2 yemek kaşığı tereyağı tabi size kalmış yağını bol korsanız güzel olur ben normal tarif verdim ben biraz daha bol yapıyorum

Ağzınıza Layık Mercimekli Pilav Tarifi Yapılışı Merhaba dostlarım önce kolay gelsin ve hemen anlatayım önce pilav tavasına suyunu koyalım sonra mercimeğimizi yıkayıp onu da koyalım Ağzını kapatıp pişmeye bırakalım ve 20 dakikada kontrol edelim Mercimeğimiz çok pişerse güzel olmaz ,mercimek pişmişse hemen içine biberini ,tuzunu ,safranı ekliyoruz 2 dakika kaynadıktan sonra bulguru bırakıyoruz ve tereyağınıda içine atıp pişiriyoruz Pilavımız suyunu iyice çekmeli ve altını kapatıp ağzı kapalı 10 dakika dinlensin ve yağ tavasında zeytin yağını yakalım Pilavımızın üzerine kara biber serpelim, üzerine sıcak yağını dökelim , iyice karıştıralım ve servis yapalım, salata cacık güzel gider afiyet olsun, şifa olsun sevgilerimle

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt