Ahıra kapattığı eşine keserle zulüm yaptı Ahıra kapattığı eşine keserle gaddarlık yaptı Yaşar ANTERBODRUM (Muğla), (DHA) Ahıra kapattığı eşine keserle işkence yaptıMUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde eşi göre işkenceye uğradığı öne sürülen 30 yaşındaki Rukiye Iftihar, kapatıldığı ahırdan 20 jurnal bebeğiyle kaçıp kurtuldu Keserle kaburgaları, elmacık kemikleri kırılan, saçları yolunan, vücudunda sigara söndürülen Onur, hastaneye kaldırıldı ‘Görücü usulüyle' tanıştırıldığı çiftçi Hürgez Iftihar ile benzer yıl evlenen Rukiye Övünç'un yaşamı kabusa döndü Evliliğinin 4'üncü ayında eşinden dayak yemeye başlayan, odun ve keserle dövülen Rukiye Övünç'un 2 kez kolu, 1 kez bacağı kırıldı Iftihar, 14 kez jandarmaya başvurarak şikayetçi oldu Her defasında Hürgez Iftihar'un ifadesi alınıp hür bırakıldı iddiaya göre 34 yaşındaki Hürgez Iftihar, ilk bebeğini, bir aileye para karşılığı belirlemek istedi Karşı çıkan eşini feci dövdü Akrabaları kadar Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak 20 gün yoğun bakımda tutulan Rukiye Onur'a 2 ay rapor verildi Rukiye Onur iyileştikten 4 ay daha sonra eşinin yanında dönmek zorunda kaldı, Hürgez Onur'un, kız bebeğini Kavaklıdere İlçesi'ndeki bir aileye evlatlık verdiğini öğrendi 20 gün de önce ikinci bebeğini kucağına bölge Rukiye Onur, sözde geçen perşembe günü tekrar ahıra kapatıldı İkinci bebeğini evlatlık saptamak isteyen Hürgez Övünç, güya karşısında çıkan eşinin el ve ayaklarını bağladı, keserle saatlerce dövdü, kaburga ve elmacık kemiklerini kırdı Köylülerin Turgut Beldesi jandarma karakoluna haber vermesiyle olay ortaya çıktı Gözaltına alınan Hürgez Övünç, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı Jandarma göre Yatağan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Rukiye Iftihar da benzer gün evine gönderildinewsimages3254894 Rukiye Iftihar, jandarmaya verdiği ifadede eşi kadar yıllardan bu yandan dövülerek öldürülmek istendiğini, 1 çocuğunun satıldığını, yeni doğan bebeğinin satılmak istendiğini öne sürerken eve döndüğünde tekrar cefa gördüğünü söyledi sözde Hürgez Onur, aynı gün eşini sopayla dövdü, saçlarını yoldu, vücudunda sigara söndürdü Perşembe gecesi ahırdan, köylülerin yardımıyla, kucağında 20 günlük erkek bebeği Toprak'la kaçan Rukiye Övünç, Bodrum'daki akrabalarından takviye istedi Yürüyemeyen talihsiz kadın, Mustafa Var tarafından köyden alınıp otomobille OrtakentYahşi Beldesi'ne getirildi İŞKENCEYLE DOĞUM Rukiye Iftihar, 3 yılda yaşadıklarına dayanamadığını söyledi Onur, ifadesinde şöyle dedi: “İşkenceyle, zorla evrak imzalattırılarak ilk bebeğimi sattı Eşim beni hergün dövüyor 3 yıldır, evden sadece hastaneye ya da jandarmaya gitmek için çıktım Kocam bana ahırda gaddarlık yapıyor, hapis hayatı yaşatıyor Ahırda dövüp aç bırakıyor Evimiz köyün dıştan olduğu için derdimi kimseye anlatamıyordum Köyde herkes kocamdan korkuyor Birincil bebeğimi sattılar Dayak yiye yiye doğum yaptım Fenalaşınca beni Turgut Sağlık Durumu Ocağı'na götürdüler doğumumu burada gerçekleştirdim Son olarak perşembe günü yeniden beni yere yatırıp bacaklarıma, sırtıma ve göğsüme keserle vurdu, yalvardıkça daha fazla dövdü Gözü dönmüştü İkinci bebeğimi de satacaktı Dayaktan ölmek üzereyken köylüler ipleri keserek beni kurtardı Bebeğimi alıp evden kaçtım, komşularıma sığındım bir daha dönersem bu adam beni öldürecek Ondan boşanmak istiyorum Şikayetçiyim Olayı öğrenen Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi OpDr Oğuz Şahin, Rukiye Övünç'un hastaneye yatırılıp çare altına alınmasını sağladı Yeşil kartlı Rukiye Onur'un kaburgalarında 8'den fazla yeni kırık ve daha evvelden meydana gelmiş ve kaynamış kırıklar ile el, kolları, dizleri, sırtı ve göğsünde ağır dayak izleri olduğunu bildiren Başhekim Şahin, şunları söyledi: “Genç kadının ölmemesi bir mucize Çok ağır fiziki ve psikolojik travma aşağıda Devlet olarak genç kadına ve bebeğine her türlü maddi ve manevi desteği sağlayacağız Rukiye'yi hayata çevirmek için ne gerekiyorsa yapılacak Kaburgalarındaki kırıklarla 4 gündür gezi etmiş Kırıklar karaciğer veya akciğere hasar vermiş olabilir bu nedenle müşahade altında tutuyoruz Uzun zaman fizyolojik ve psikolojik çare görmesi gerekebilir “TEKRAR DÖVERİM Hürgez Iftihar, banyo yapması için eşinin kendisine su kaynatmadığı ve ‘kadınlık görevini' yapmadığı için dövdüğünü söyledi Ilk çocuğunu Kavaklıdere İlçesi'ndeki bir aileye verdiğini belirten Onur, şöyle konuştu: “Evde iş yapmıyor, bana hakaret ediyordu Ben de dövüyordum Kemiklerini kırmış olabilirim Bunda ne var ki, cümbür cemaat karısını dövüyor Sopayla da vurdum, keserle de Kırılan kemiklere ekleme yaptırırız, yine döverim, gerekirse öldürürüm Ben de artık onunla yaşamak istemiyorum İsterse gebersin Zaten boşayacağım Lakin eve gelirse tekrar döverim Eşini derhal hergün dövdüğünü söyleyen Hürgez Övünç'un özgür bırakılması, Rukiye Onur'un Konya'dan gelen ağabeyi Mehmet Olcay ve ablası Fatma Olcay'ın tepkisine neden oldu Mehmet Olcay “Gebe kadını, kucağında bebeği olan bir kadını döven, insan olamaz Hemencecik boşanma davası açacağız, hem Yatağan Cumhuriyet Savcılığı'na da suçduyurusunda bulunduk dedi 27 Nisan 2007 Özgürlük Ahıra kapattığı eşine keserle işkence yaptı id