Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahkaf suresi oku, Ahkaf suresi dinle

Ahkaf suresi oku, Ahkaf suresi dinle
0
114

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Ahkaf Suresi, Ahkaf suresinin anlamı

Ahkaf Suresi Mekke doneminde inmiştir ve 35 Ayettir Sure adını 21 ayette gecen Ahkaf kelimesinden almıştır
imagesahkafsuresiokuahkafsuresidinle5afdeab625a8d

Ahkaf Suresi
Bismillahirrahmanirrahim

1 Ha Mim

2 Bu Kitap aziz ve hakim olan Allah tarafından indirilmiştir

3 Gokleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları biz, şuphesiz yerli yerince ve belli bir sure icin yarattık İnkar edenler, uyarıldıkları şeylerden yuz cevirmektedirler

4 De ki: Soylesenize! Allahı bırakıp taptığınız şeyler yeryuzunde ne yaratmışlar; gostersenize bana! Yoksa onların goklere ortaklıkları mı vardır? Eğer doğru soyleyenlerden iseniz, bundan evvel (size indirilmiş) bir kitap yahut bir bilgi kalıntısı varsa onu bana getirin

5 Allahı bırakıp da kıyamet gunune kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere tapandan daha sapık kim olabilir? (Oysa) onlar, bunların tapmalarından habersizdirler

6 İnsanlar bir araya toplandıkları zaman (muşrikler) onlara (tapındıklarına) duşman kesilirler ve onlara kulluk ettiklerini inkar ederler

7 Ayetlerimiz onlara acıkca okunduğu zaman hakikat kendilerine geldiğinde onu inkar edenler: “Bu, apacık bir buyudur dediler

8 Yoksa “Onu uydurdu mu diyorlar? De ki: Eğer ben onu uydurmuşsam, Allah tarafından bana gelecek şeyi savmaya gucunuz yetmez O, sizin Kuran hakkında yaptığınız taşkınlıkları cok daha iyi bilir Benimle sizin aranızda şahit olarak O yeter O, bağışlayan, esirgeyendir

9 De ki: Ben peygamberlerin ilki değilim Bana ve size ne yapılacağını da bilmem Ben sadece bana vahyedilene uyarım Ben sadece apacık bir uyarıcıyım

10 De ki: Hic duşundunuz mu; şayet bu, Allah katından ise ve siz onu inkar etmişseniz, İsrailoğullarından bir şahit de bunun benzerini gorup inandığı halde siz yine de buyukluk taslamışsanız (haksızlık etmiş olmaz mısınız)? Şuphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğru yola iletmez

11 İnkar edenler, iman edenler hakkında dediler ki: “Bu iş bir hayır olsaydı, onlar bizi gecemezlerdi Fakat onlar bununla doğru yola girmek arzusunda olmadıkları icin “Bu eski bir yalandır diyecekler

12 Ondan once de bir rahmet ve rehber olarak Musanın kitabı vardır Bu (Kuran) da, zulmedenleri uyarmak ve iyilik yapanlara mujde olmak uzere Arap lisanıyla indirilmiş, doğrulayıcı bir kitaptır

13 “Rabbimiz Allahtır deyip sonra da dosdoğru yaşayanlara korku yoktur ve onlar uzulmeyeceklerdir

14 Onlar cennet ehlidirler Yapmakta olduklarına karşılık orada ebedi kalacaklardır

15 Biz insana, anababasına iyilik etmesini tavsiye ettik Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu Taşınması ile sutten kesilmesi, otuz ay surer Nihayet insan, guclu cağına erip kırk yaşına varınca der ki: Rabbim! Bana ve anababama verdiğin nimete şukretmemi ve razı olacağın yararlı iş yapmamı temin et Benim icin de zurriyetim icin de iyiliği devam ettir Ben sana dondum Ve elbette ki ben muslumanlardanım

16 İşte, yaptıklarının iyisini kabul edeceğimiz ve gunahlarını bağışlayacağımız bu kimseler cennetlikler arasındadırlar Bu, kendilerine verilen doğru bir sozdur *

17 Ana ve babasına: Of be size! Benden once nice nesiller gelip gecmişken, beni mi tekrar dirilmekle tehdit ediyorsunuz? diyen kimseye, ana ve babası Allahın yardımına sığınarak: Yazıklar olsun sana! İman et Allahın vadi gercektir, dedikleri halde o: Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir, der

18 İşte onlar, kendilerinden once cinlerden ve insanlardan gelip gecmiş topluluklar icinde, haklarında azabın gercekleştiği kimselerdir Gercekten onlar ziyana uğrayanlardır

19 Herkesin yaptıklarına gore dereceleri vardır Allah, onlara yaptıklarının karşılığını verir, asla kendilerine haksızlık yapılmaz

20 İnkar edenler ateşe arzolunacakları gun (onlara şoyle denir): Dunyadaki hayatınızda butun guzel şeylerinizi harcadınız, onların zevkini surdunuz Bugun ise yeryuzunde haksız yere buyukluk taslamanızdan ve yoldan cıkmanızdan dolayı alcaltıcı bir azap goreceksiniz!

21 Ad kavminin kardeşini (Hudu) an Zira o, kendinden once ve sonra uyarıcıların da gelip gectiği Ahkaf bolgesindeki kavmine: Allahtan başkasına kulluk etmeyin Ben sizin buyuk bir gunun azabına uğramanızdan korkuyorum, demişti

22 “Sen bizi tanrılarımızdan cevirmek icin mi bize geldin? Hadi, doğru soyleyenlerden isen, bizi tehdit ettiğin şeyi başımıza getir dediler

23 Hud da! Bilgi ancak Allahın katındadır Ben size, bana gonderilen şeyi duyuruyorum Fakat sizin cahil bir kavim olduğunuzu goruyorum, dedi

24 Nihayet onu, vadilerine doğru yayılan bir bulut şeklinde gorunce: Bu bize yağmur yağdıracak yaygın bir buluttur, dediler Hayır! O, sizin acele gelmesini istediğiniz şeydir İcinde acı azap bulunan bir ruzgardır!

25 O (ruzgar), Rabbinin emriyle her şeyi yıkar, mahveder Nitekim (o kasırga gelince) onların evlerinden başka bir şey gorulmez oldu İşte biz suc işleyen toplumu boyle cezalandırırız

26 Andolsun ki, onlara da size vermediğimiz kudret ve serveti vermiştik Kendilerine kulaklar, gozler ve kalpler vermiştik Fakat kulakları, gozleri ve kalpleri kendilerine bir fayda sağlamadı Zira bile bile Allahın ayetlerini inkar ediyorlardı Alay edip durdukları şey, kendilerini kuşatıverdi

27 Andolsun biz, cevrenizdeki memleketleri de yok ettik Belki doğru yola donerler diye ayetleri tekrar tekrar acıkladık

28 Allahtan başka kendilerine yakınlık sağlamak icin tanrı edindikleri şeyler, kendilerine yardım etselerdi ya! Hayır, onları bırakıp gittiler Bu onların yalanı ve uydurup durdukları şeydir

29 Hani cinlerden bir gurubu, Kuranı dinlemeleri icin sana yoneltmiştik Kuranı dinlemeye hazır olunca (birbirlerine) “Susun demişler, Kuranın okunması bitince uyarıcılar olarak kavimlerine donmuşlerdi

30 Ey kavmimiz! dediler, doğrusu biz Musadan sonra indirilen, kendinden oncekini doğrulayan, hakka ve doğru yola ileten bir kitap dinledik

31 Ey kavmimiz! Allahın davetcisine uyun Ona iman edin ki Allah da sizin gunahlarınızı kısmen bağışlasın ve sizi acı bir azaptan korusun

32 Allahın davetcisine uymayan kimse yeryuzunde Allahı aciz bırakacak değildir Kendisi icin Allahtan başka dostlar da bulunmaz İşte onlar, apacık bir sapıklık icindedirler

33 Gokleri ve yeri yaratan, bunları yaratmakla yorulmayan Allahın, oluleri diriltmeye de gucunun yeteceğini duşunmezler mi? Evet O, her şeye kadirdir

34 İnkar edenlere, ateşe sunulacakları gun: Nasıl, bu gercek değil miymiş? denildiğinde: Evet, Rabbimize andolsun ki gercekmiş, derler Allah: Oyleyse inkar etmenizden dolayı azabı tadın! der

35 O halde (Resulum), peygamberlerden azim sahibi olanların sabrettiği gibi sen de sabret Onlar hakkında acele etme, onlar vadedildikleri azabı gordukleri gun sanki dunyada sadece gunduzun bir saati kadar kaldıklarını sanırlar Bu, bir tebliğdir Yoldan cıkmış topluluklardan başkası helak edilir

Ahkaf suresi dinle
GOOGLEVID7768503087344333779GOOGLEVID

858,497Konular
982,543Mesajlar
30,279Kullanıcılar
Muhammed16Son üye
Üst Alt