Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ahlakının gayeleri nelerdir?

Ahlakının gayeleri nelerdir?
0
50

moderatör

Super Mod
Etkileşim
7
F-D Coin
12

Ahlakının gayesi nedir?​

İslam ahlakının gâyesi, Allah'ın (c.c.) bütün yaratıklarına karşı merhametli olmak, hiçbir menfaat gözetmeksizin fedakarlıkta bulunmak, karşılıksız sevmek; insani ilişkilerde iyi niyetli, dürüst, güvenilir olmak ve kötü eğilimlerden uzak durmaktır.

Islam Ahlakinin konusu ve amaci nedir?​

İnsan ilişkilerinde güvenilir, dürüst olmak, kötü davranışlardan uzak durmaktır. İslam ahlakının konusu; İnsanın duygularını ve düşüncelerini kapsayan davranışların tümüdür. İslam ahlakı, kişinin iyi ve kötü davranışlarını ele alarak, kişiyi bu durumlara göre değerlendirir.

Islam ahlak esasları nelerdir?​

Dini kaynaklarda ahlaki ifade ve emirler

• Tek Allah'a tapının.
  • Anne-babanıza saygılı olun.
  • İsraf etmeyin.
  • Açlık korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin.
  • Zina etmeyin.
  • Haksız yere adam öldürmeyin.
  • Yetim malı yemeyin.
  • Söz verdiğinizde tutun.

Ahlak ilminin amacı nedir?​

Ahlâk, kısaca «neyi yapmalıyız?» sorusunun cevabını araştıran bir ilimdir. Şu halde bu ilim bize iyi ve kötü hakkında bilgi vermeyi, insan olarak uymak zorunda olduğumuz kaide ve kanunları, vazife ve sorumlulukları tanıtmayı, böylece ahlâkî ve sosyal bakımdan mükemmel bir insanlık meydana getirmeyi gaye edinir.

Ahlaklı olmanın genel ilkeleri nelerdir?​

Buna göre dünya genelinde en yaygın ortak ahlaki kurallar; aileye destek çıkmak, dahil olunan gruba yardım etmek, iyiliklere karşılık vermek, cesur olmak, üstlere saygı göstermek, kaynakları adil dağıtmak ve başkalarının mahremiyetine saygı göstermek.

Islam Ahlakinda yerilen davranışlar nelerdir?​

İslam ahlakında yerilen tutum ve davranışlar iftira etmek, yalan söylemek, zulmetmek, adaletsiz davranmak, çalmak, zarar vermek gibi tutum ve davranışlardır. İslam ahlakında övülen davranışlar, adil olmak, hoşgörülü olmak, saygılı olmak gibi erdemlerdir.

Aşağıdakilerden hangisi islam ahlakının konusu ile ilgilidir?​

İslam ahlakının konusu, insanın düşünce, davranış ve sözleri ya kaynağından ya da sonucundan dolayı “iyi” veya “kötü” olarak bir değer ifade eder. Varlıklar içerisinde düşünce ve davranışları bu şekilde değer ifade eden tek varlık insandır.

Islam ahlakı nedir ve özellikleri?​

İslam ahlâkı, insanları ve toplumları şirkten ve küfürden temizler. İslam ahlâkının temelinde, vahiy ile inen kurallar vardır. İslam ahlâkı, hayattaki her probleme çözüm üreten geniş ve evrensel bir sistemdir. İslam ahlâkının bir temel özelliği pratik ve uygulanabilir olmasıdır.

858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt