iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 kg ahlat,
1,5 kg şeker,
yarım limon
Yapılışı:
Ahlatlar, kuşbaşı doğranır Büyükçe bir tencereye ahlatlar şeker ile birlikte (karıştırılarak) yerleştirilir Bu karışım bir gün dinlenmeye bırakılır Bu şekilde bir gün duran ahlatlar sulanmamışsa, üzeri dolacak şekilde su ilave edilir Tencere kısık ateşte kaynatılır Daha sonra limon sıkılarak reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
Sıcakken doldurulup kapağı ters gelecek şekilde yere konan kavanozlar hava almadan reçel uzun süre dayanır
2 kg ahlat,
1,5 kg şeker,
yarım limon
Yapılışı:
Ahlatlar, kuşbaşı doğranır Büyükçe bir tencereye ahlatlar şeker ile birlikte (karıştırılarak) yerleştirilir Bu karışım bir gün dinlenmeye bırakılır Bu şekilde bir gün duran ahlatlar sulanmamışsa, üzeri dolacak şekilde su ilave edilir Tencere kısık ateşte kaynatılır Daha sonra limon sıkılarak reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
Sıcakken doldurulup kapağı ters gelecek şekilde yere konan kavanozlar hava almadan reçel uzun süre dayanır