Ahmak ne anlama gelir
Aklı az, goruşu kısa olan
Akıllı kimse, nefsine uymaz ve ibadet yapar Ahmak olan nefsine uyar, sonra Allah'ın
rahmetini bekler (Hadisi şerifBerika)
Anadan doğma korlerin gormesini sağlamak, hatta oluleri diriltmek bana zor gelmedi
Fakat, ahmak olana, doğru sozu anlatamadım (Îsa aleyhisselam)
Ahmakla arkadaşlık etmekten kacın Cunku, ekseriya sana iyilik yapayım derken, zararı
dokunur (Hazreti Omer)
Dunyayı ele gecirmek icin ahireti vermek ve insanlara yaranmak icin Allahu tealayı
bırakmak ahmaklıktır (İmamı Rabbani)
Ahmağa verilecek en guzel cevap, sukUttur (İbni Hibban)
Ahmaklar arasında bulunan horlanır, alimler arasında bulunan hurmet gorur (Ca'feri
Sadık)
Bile bile hatada ısrar eden ahmaktır (Abdulhakim Arvasi)
Bir kimsenin ahmak olduğuna alamet, kendi aybını bırakıp, başkasının aybıyla
uğraşmasıdır (Sırriyi Sekati)
MahlUkatın, yaratılmışların en ahmağı nefistir Cunku daima kendi aleyhine, zararına olan
şeyleri ister (İmamı Rabbani)
Aklı az, goruşu kısa olan
Akıllı kimse, nefsine uymaz ve ibadet yapar Ahmak olan nefsine uyar, sonra Allah'ın
rahmetini bekler (Hadisi şerifBerika)
Anadan doğma korlerin gormesini sağlamak, hatta oluleri diriltmek bana zor gelmedi
Fakat, ahmak olana, doğru sozu anlatamadım (Îsa aleyhisselam)
Ahmakla arkadaşlık etmekten kacın Cunku, ekseriya sana iyilik yapayım derken, zararı
dokunur (Hazreti Omer)
Dunyayı ele gecirmek icin ahireti vermek ve insanlara yaranmak icin Allahu tealayı
bırakmak ahmaklıktır (İmamı Rabbani)
Ahmağa verilecek en guzel cevap, sukUttur (İbni Hibban)
Ahmaklar arasında bulunan horlanır, alimler arasında bulunan hurmet gorur (Ca'feri
Sadık)
Bile bile hatada ısrar eden ahmaktır (Abdulhakim Arvasi)
Bir kimsenin ahmak olduğuna alamet, kendi aybını bırakıp, başkasının aybıyla
uğraşmasıdır (Sırriyi Sekati)
MahlUkatın, yaratılmışların en ahmağı nefistir Cunku daima kendi aleyhine, zararına olan
şeyleri ister (İmamı Rabbani)