Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahmed Behlül Kimdir

Ahmed Behlül Kimdir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Ahmed Behlül Hayatı
Ahmed Behlül biyografisi

Ahmed Behlül Darı evliyâlarından

Ahmed Behlülün Doğum târihi ve yeri emin değildir Darı'da bulunan büyük âlimlerin derslerine devâm ederek yetişti

Vefâtından önce şöyle vasiyet etti:

Beni, Karafe kabristanının yakınındaki yola defnedin Kabrimin üstüne sanduka ve türbe yapmayın Böyle şeyler, benim kabirde dar etmeme mâni olur Bırakın kabrim sâde olsun, üzerimde hayvanlar gezinsin

O sırada orada yer alan talebelerinden biri; Efendim! Sizin için Bâtiha Câmii avlusunda bir mezar hazırladık Oraya defnedeceğizdeyince Ahmed Behlül hazretleri;

Cenâzemi oraya taşımaya gücünüz yeterse, pek yapınbuyurdu

Ahmed Behlül hazretleri 1521 (H928) senesinde Kahire'de vefât etti Cenazesini defnetmeye götürmek istediklerinde, tabutu Bâtiha Câmiine doğru götüremediler O tarafa dürüst gitmek istediklerinde, tabut fazla ağırlaşıyor, hareket ettiremiyorlardı Kendisinin daha önce bildirdiği şekilde Karafe kabristanının yakınındaki yola doğru götürmek istediklerinde tabut hafifledi ve rahatça götürdüler Bu hâlin onun bir kerâmeti olduğu anlaşıldı

kaynak:Mollacami *

858,506Konular
983,022Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt