iltasyazilim
FD Üye
Ahmedİ Hani hakkında bilgi
Ahmedİ Hani hayatı
Ahmedi Hani kimdir
Ahmedi Hani hayatı hakkında data:
Ahmedi Haninin doğum ve ölüm tarihleri bütünüyle bilinmiyor 17yüzyılda yaşamıştırDini eğitim gören Hani; Kürtçe, Arapça, Farsça ve Türkçe biliyor, eserlerini Kürtçe olarak yazıyordu 14 yaşında yazmaya başlayan Ahmedi Hani, eğitimini bitirdikten daha sonra öğretmen olarak hayatını sürdürdü Mutasavvıf şair Hani, Doğubeyazıtda bir okul açarak dersler verdi İnsanı merkez bölge Ahmedi Hani, bölgenin ileri gelenlerinden daima istediği eğitim desteğini alamadı
Eserleri
Çocukların İlkbaharı, İnanç Yolu ve Mem ve Zin *
Ahmedİ Hani hayatı
Ahmedi Hani kimdir
Ahmedi Hani hayatı hakkında data:
Ahmedi Haninin doğum ve ölüm tarihleri bütünüyle bilinmiyor 17yüzyılda yaşamıştırDini eğitim gören Hani; Kürtçe, Arapça, Farsça ve Türkçe biliyor, eserlerini Kürtçe olarak yazıyordu 14 yaşında yazmaya başlayan Ahmedi Hani, eğitimini bitirdikten daha sonra öğretmen olarak hayatını sürdürdü Mutasavvıf şair Hani, Doğubeyazıtda bir okul açarak dersler verdi İnsanı merkez bölge Ahmedi Hani, bölgenin ileri gelenlerinden daima istediği eğitim desteğini alamadı
Eserleri
Çocukların İlkbaharı, İnanç Yolu ve Mem ve Zin *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.