Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahmed Said-İ Farûki Kimdir

Ahmed Said-İ Farûki Kimdir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ahmed Said İ Faruki hayatı
Ahmed Saidİ Faruki hakkında data

Ahmed Saidİ Farûki Hindistan'da yetişen büyük velîlerden İsmi Ahmed Saîd olup, babasının ismi Ebû Saîd'dir Nesebi İmâmı Rabbânî hazretlerine dayanır Künyesi Ebü'lMekârim, lakabı SirâcülEvliyâ, evliyânın kandili ve ışığı olup, nisbesi Fârûkî, Müceddidî ve Serhendî'dir 1802 (H1217) senesi Ağustos ayında Hindistan'ın Rampûr şehrine tabi Mustafaâbâd beldesinde dünyâya geldi

Ebû Saîd, değerli cevher misâli olan bu oğlunu çok güzel nezaket edip yetiştirdi Minik yaşta Kur'ânı kerîmi ezberlettirdi Ebû Saîd, Seyyid Abdullahı Dehlevî'nin sohbet ve hizmetlerinde bulunmaktaydı Ahmed Saîd de babası ile birlikte o büyük velînin sohbetlerine devâm etmeye başladı Bu sırada az önce on yaşındaydı Abdullahı Dehlevî, evliyâlık yolundaki istidâd ve kâbiliyetinin fevkalâde olduğunu anladığından, kendisini fazla sever ve iltifât ederdi Terbiyesi ve yetişmesi ile kanımca alâkadâr olup, kendi evlâdı uygun tutardı Çok defâ; İnsanlardan bir çocuk istedim Şeyh Ebû Saîd'den başkası, çocuğunu yetiştirmem için bana teslim etmedi Ben de onun çocuğunu (Ahmed Saîd'i) kendi evladım yerinde tutuyorumbuyurmuştur

Ahmed Saidİ Farûki Ölümü

Ahmed Sa'îd 1861 (H1278) senesi Eylül ayının on sekizinde Salı günü öğle ile ikindi arasında vefât etti Vefâtında, Medînei münevverede Resûlullah efendimizin mübârek mihrâbının yanına bulunuyordu Yüksek ceddi hazreti Ömer'in cenâze namazının kılındığı yerde namazı kılınıp, Bakî' kabristanında defnolundu Kabri, hazreti Osmanı Zinnûreyn'in kabri yakınındadır

alıntıdır *

858,497Konular
982,522Mesajlar
30,260Kullanıcılar
mendoza27Son üye
Üst Alt