teknolojiuzmani
FD Üye
Dün akşam İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Çaba Şube Müdürlüğü takımları, Altan’ı Kadıköy Göztepe’deki meskeninde gözaltına almıştı.Altan sabah saatlerinde sevk edildiği mahkeme tarafından tekrar tutuklandı.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün medya yapılanmasının “darbe çağrışımı” davasında “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” kabahatinden 10 yıl 6 ay mahpus cezası alan Ahmet Altan’ın, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince 5 Kasım’da isimli denetim koşuluyla tahliye edilmesine itirazda bulunmuştu.
İtirazı kıymetlendiren İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Altan hakkında, “Kaçma kuşkusu, cürmünün maddede belirtilen katalog hatalardan olması, pozisyonu, sıfatı, hareketlerindeki yoğunluk, aldığı ceza ölçüsü, tutuklu kaldığı mühlet, aksiyonlarının uzun mühlete yayılmış olmasını dikkate alarak isimli denetim önlemlerinin, harici davranışları da gözetilerek hedefe hizmet etmediği” münasebetleriyle Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 98 ve 100. hususları kapsamında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.
AVUKATI İTİRAZ ETMİŞTİ
Avukat Figen Çalıkuşu dilekçesinde, müvekkili Altan ile ilgili 26. Ağır Ceza Mahkemesinde verilen kararın, orta karar değil karar olduğunu tabir ederek “Dosya Yargıtay incelemesine geçmiştir. 27. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklama kararı verme yetkisi yoktur” tezinde bulunmuştu.