Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahmet Arifin Unlu Şiir Kitabı

0
111

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

Ahmet Arifin Tek Şiir Kitabı

Şiirlerinde hep ezilen insandan yana oldu ve ezilenlerin kardeşliğine vurgu yaptı Şiirlerinin toplandığı tek kitabı Hasretinden Prangalar Eskittim 1968'de yayınlandı Turkiye'de en cok basılan kitaplar listesindedir Ahmed Arif şiiri hala gencliğe damgasını vurmaktadır Ahmet Kaya, Cem Karaca gibi sanatcılarca bir cok şiiri bestelenmiştir

21 Nisan 1927de Diyarbakırın Hancepek semtindeki Yağcı sokak 7 nolu evde dunyaya gelir Ahmed Arif Diyarbakır Lisesi'nden mezun olunca Ankara Universitesi Dil ve TarihCoğrafya Fakultesi Felsefe Bolumunde okudu 19401955 yılları arasında değişik dergilerde yayınladığı şiirlerinde kullandığı kendine has lirizmi ve hayal gucuyle Turk edebiyatındaki yerini aldı Turkceyi en iyi kullanan şairlerdendir Ankara'da yalnız yaşadığı evinde 2 Haziran 1991 yılında gecirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi

Hasretinden Prangalar Eskittim (Everest yayınları, ISBN 9752970214, 57 basım, 2006)

Similar threads

Ahmet Arifin Ünlü Şiir Kitabı Ahmet Arifin Tek Şiir Kitabı Şiirlerinde hep ezilen insandan yana oldu ve ezilenlerin kardeşliğine vurgu yaptı Şiirlerinin toplandığı tek kitabı Hasretinden Prangalar Eskittim 1968'de yayınlandı Türkiye'de en çok basılan kitaplar listesindedir Ahmed Arif...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Ahmet Arif Yaşamı Ahmet Arif Biyografisi Ahmed Arif, 21 Nisan 1927de Diyarbakırın Hancepek semtindeki Yağcı sokak 7 nolu evde dunyaya gelir Ahmed Arif Diyarbakır Lisesi'nden mezun olunca Ankara Universitesi Dil ve TarihCoğrafya Fakultesi Felsefe Bolumunde okudu 19401955 yılları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Ahmet Arif Yaşamı Ahmet Arif Biyografisi Ahmed Arif, 21 Nisan 1927de Diyarbakırın Hançepek semtindeki Yağcı sokak 7 nolu evde dünyaya gelir Ahmed Arif Diyarbakır Lisesi'nden mezun olunca Ankara Üniversitesi Dil ve TarihCoğrafya Fakültesi Felsefe Bölümünde okudu 19401955 yılları aralarında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Ahmet Arifin Vefat Yılı Ahmet Arifin Vefat Tarihi Kaçtır Ahmed Arif 2 Haziran 1991 yılında Vefat etmiştir Ahmed Arif, 21 Nisan 1927de Diyarbakırın Hançepek semtindeki Yağcı cadde 7 nolu evde dünyaya gelir Ahmed Arif Diyarbakır Lisesi'nden mezun olunca Ankara Üniversitesi Dil ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Ahmet Arif Kim, Ahmet Arifin Eserleri, Ahmet Arifin Hayatı, Ahmet Arif Hakkında veri, Ahmet Arif biyografisi, Ahmet Arif (1927 1991) Hasretinden Prangalar Eskittim adlı tek şiir kitabıyla çok geniş bir okur kitlesine ulaşan Ahmed Arif Ahmed Arif 21 Nisan 1927de Diyarbakırda doğdu, benzer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,112Kullanıcılar
Üst Alt