Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahmet Selçuk İlkan Kimdir

Ahmet Selçuk İlkan Kimdir
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ahmet Selçuk İlkan Kimdir? Hayatı,

Ahmet Selçuk İlkan Biyografisi,

Ahmet Selçuk İlkan

1955 yılında Adana'da doğdu Birincil şiirlerini yazmaya başladığı yıllarda lise eğitiminin peşinde 1973'te Berlin Teknik Üniversitesi'nde mimarlık eğitimine başlayan İlkan, 1975 yılında Yaşam dergisi'nin düzenlediği aşkkonulu şiir yarışmasında Hatırlar mısın? isimli şiiriyle birincil birincilik ödülünü kazandı

1976 yılında mimarlık öğrenimini yarım bırakıp Türkiye`ye dönerek, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümüne giren ressam, 1978'de profesyonel şarkı sözü yazarlığına başladı 1980'de üniversiteden mezun olan Ahmet Selçuk İlkan'ın 1000'den fazla eseri bulunmaktadır

Kendisini ayrılıkların şairi, yalnızlıkların ozanı ve kısaca (ad ve soyadının baş harflerinden yola çıkarak) ASİ olarak tanımlayan sanatçı, bugüne değin altı kitap, on şiir albümü yayınlamış, televizyon kanallarında farklı alanlara yönlendirilmiş programlar yapmış ve konserler vermiştir

Bu güne kadar Türk müzik dünyasının en meşhur bestekâr ve yorumcuları ile çalışan İlkan'ın 1000'in üzerinde eseri bulunmaktadır, bunlardan ilk akla gelen; Islak Mendil, Tahta Masa, Kahır mektubu, Anılar, Bir PazarGünü, Sabahçı Kahvesi, Hatıram olsun, Bir Gülü Sevdim, Ya Seninle Ya Sensiz, Gözler Kalbin Aynasıdır, Sevdalıyım, YazıkÇaykarası, Çocukların Günahı Ne, Ben Ne Ahali Gördüm, Bana Sor Yalnızlığı, Eskici, Seninle Aşkımız Eski Bir Roman, Bir Cennettir Bu Dünya, Kurşuna Gerek Değil, Selamlama Olsun, BizimSokaklar, YineBugün Sensiz, Bir Evet Yeter, Seni Sana Itimat Ediyorum, Ya Benimsin Ya Toprağın, Sana Hasret Gideceğim, Liselim, Mastika ve diğerleri

Ahmet Selçuk İlkan'ın bir diğer özelliği Türk müzik dünyasında ilk melodi şiir akımını başlatmış olmasıdır Mum Işıgında (Ayten) isimli şiir albümü 1982 yılında piyasaya sürüldüğünde yepyeni bir cereyan etap seslerini beraberinde getiriyordu 1991 yılında ilk şiir klibini çeken İlkan'ın bu güne dek yayınlanmış 8 tane şiir albümü bulunuyor *

858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt