Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahmet Sezgin vefat etti

Ahmet Sezgin vefat etti

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Türk Irk sanatçısı Ahmet Sezgin vefat etti

İstanbul Türk Millet sanatçısı Ahmet Sezgin, İstanbul'da vefat etti

Bir süredir kolon kanseri tedavisi görebilen ve Bakırköy'deki evinde 72 yaşında vefat eden Sezgin'in cenazesi, yarın ikindi vakti Ataköy 5 Kısım Camisi'nde kılınacak namazın peşinde toprağa verilecek400'ün üstünde kaset ve plak çalışması bulunan Sezgin'e, Yücel Paşmakçı, Hamdi Özbay, Tuncer İnan, Mehmet Erenler, Musa Eroğlu, Arif Sağ, Nida Tüfekçi ve Zafer Gündoğdu gibi saz sanatçıları eşlik etti Orhan Gencebay'ın da kendisine 5 sene sazıyla eşlik ettiği sanatçı, Gencebay'ın bestelerini plak yaparak konserlerinde okudu

Türkiye'de 1964 yılında birincil arabesk şarkıyı, Suat Sayın'ın ''Sevmek günah mı?'' adlı eserini okuyan Sezgin, yine aynı yıl ''Deryada bir salım yok'' adlı Gencebay parçasına ilk playbacki yaptıFolklor ekibiyle sahne çalışmaları yapan ''ilk artist'' olan ve bir dönem tiyatro müzikleri de hazırlayan Sezgin, Filiz Akın ile ''Mirasyedi'' ve Sezer Güvenirgil ile ''Aşk yarası derindir'' isimli 2 filmde rol aldı

Değişik kurum ve kuruluşlarda 100'ün üzerinde ödülü ve altın plakları yer alan Ahmet Sezgin, derlediği 100'den artı türkünün çoğunu TRT repertuvarına kazandırdı

Sanatçının derlemesini yaparak TRT repertuvarına kazandırdığı bu türküler arasında, ''Hastayım ben gelemem'', ''Geldi düğün kınası'', ''Küp içinde ayranım'', ''Yeşillim'', ''Gidin yare haber verin uçan kuşlar'', ''Şemsiyemin ucu kara'', ''Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır'', ''Turnam yükseklerden uçar'', ''Kerpiç kerpiç üstüne kurdum binayı'', ''Gele gele geldim bu kara taşa'', ''Avcı vurmuş ceylanı'', ''Entarine peş olam'', ''Kız pınar başında testi doldurur'', ''Asmanın tepesinde kuru üzüm olur mu?'', ''Kara duta yaslandım'', ''Gümüş telli sazım var'' gibi öyle çok eser yer aldı

Bağlamadan başka yaylı ve mızraplı tambur, ud ve piyano çalan Sezgin, evli ve 4 çocuk babasıydı

Allahım sevdiklerine tahammül versin,Mekanı cennet olsun *

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt