Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ahmet Ümit Kukla kitabının özetini arıyorum

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Kabzasında bir haç olan bıçakla öldürülmüş bir adam Üstelik yanı başında bir Kutsal Kitap açık bırakılmış, satırlardan birinin altı adamın kanıyla çizilmiş ve kitabın kenarına bir azizin adı düşülmüş

Kavim'de olaylar böyle başlıyor işte Komiser Nevzat, yardımcısı Ali ve Zeynep de olayı çözmek için hemen harekete geçiyorlar Ahmet Ümit'in beklenen yeni romanında gizemli olaylar çerçevesinde işlenen cinayetleri aydınlatmaya çalışıyor kahramanlarımız Hıristiyanlık, Süryanîlik, Arap Alevîliği gibi dinî konuların da rol oynadığı, İstanbul'dan Mardin'e uzanan, devletin derinliklerinde sabit hatalı düzene çarpıp geri tepen acayip bir soruşturma bu İşlenen cinayetler esrarengiz ve çarpıcı, fakat kahramanlarımızın soruşturma sırasında karşılarına meydana çıkan gerçekler daha da çarpıcı Fazla heyecanlı, gerilimli bir polisiyeyle karşısında karşıyayız, orası kesin Fakat bu polisiye bize Türkiye'nin yakın geçmişi ve bugünüyle ilgili de fazla şey söylüyor Yani, Ahmet Ümit tekrar çok tabakalı ve çok sesli bir romana imza atıyor Kavim, keza polisiye severleri ayrıca de tüm roman severleri mutlu edeceğe benziyor

Kitabın baş kahramanı Adnan Sözmen, geçmişte bir çok başarıya imza atmış lakin zamanla yerini ve ününü korumayı başaramamış bir gazeteci portresi sunuyor bize İşinden atıldığı gün, uzun zamandır görmediği kardeşi Doğan'la tesadüfi bir şekilde(!) bir süpermarkette karşılaşıyor ve Doğan sahiden pek de yakın olmadığı üvey abisine başının dertte olduğunu anlatıyor Kahramanımız gazetecilik içgüdüsü ve merakı yüzünden kendini olayların içinde buluyor ve Ahmet Ümit'in ayrıntılı anlatım tarzıyla bir polisiye öykünün içerisinde buluyoruz kendimizi

zaman zaman geçmişe dönüşlerle iki kardeş arasındaki ilişkinin derinliği, kahramanın babasıyla ilişkileri gene hikayeyi süsleyen ve öykü içinde hikaye yaratan hoş bölümler kendimce Çünkü belirtilen bir zaman daha sonra kahramanlara dokunabilir hale geliyoruz bu anlatım doğru

Susurluk'ta yaşanan olayların üstünden bir roman kurgusuyla geçmesi ve olayları suçlu gibi görünen tarafların gözünden de değerlendirmesi öbür bir bakış açısı kazandırıyor bizlere *

858,474Konular
981,211Mesajlar
29,546Kullanıcılar
akifsoysal9Son üye
Üst Alt