nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 61
Ahmet Yesevi Fikirleri nedir,Ahmet Yesevi düşünceleri
Ahmet Yesevi Fikirleri
Ahmet Yesevî'nin Türk tasavvuf geleneğinin kurucusu olması ve kendisinden sonraki büyük mutasavvıflar, Yunus Emre, Mevlâna, Hacı Bektaşı Veli ve diğerleri üzerindeki etkisi, bu nedenle Anadolu'nun bir Türk Yurdu haline gelmesindeki manevi rolü, İslamiyet'i direkt olarak anlayan ve anlatan, sade ve pak üslubu, hoş Türkçe'mizin mimarlarından oluşu, insanlığın ihtiyacı olan yüksek değerleri daha o zamanlar dile getirdiği kardeşliğe, dostluğa, sevgi ve hoşgörüye dayalı düşünceleri bilinmektedir
İlâhi AşkAllah'dır ve bu Aşk'a düşen kişi, bencillik, gösteriş, iki yüzlülük, kişisel çıkar gibi küçük hesapları düşünmemek gerekir diyen Yesevî, bir hikmetinde:
Nerde görsen gönlü kırık, merhem ol,
O Kadar mazlum yolda kalsa, yoldaşı ol,
Mahşer günü dergâhına yakın ol,
Ben benlik güden kişilerden kaçtım ben iştedemektedir *
Ahmet Yesevi Fikirleri
Ahmet Yesevî'nin Türk tasavvuf geleneğinin kurucusu olması ve kendisinden sonraki büyük mutasavvıflar, Yunus Emre, Mevlâna, Hacı Bektaşı Veli ve diğerleri üzerindeki etkisi, bu nedenle Anadolu'nun bir Türk Yurdu haline gelmesindeki manevi rolü, İslamiyet'i direkt olarak anlayan ve anlatan, sade ve pak üslubu, hoş Türkçe'mizin mimarlarından oluşu, insanlığın ihtiyacı olan yüksek değerleri daha o zamanlar dile getirdiği kardeşliğe, dostluğa, sevgi ve hoşgörüye dayalı düşünceleri bilinmektedir
İlâhi AşkAllah'dır ve bu Aşk'a düşen kişi, bencillik, gösteriş, iki yüzlülük, kişisel çıkar gibi küçük hesapları düşünmemek gerekir diyen Yesevî, bir hikmetinde:
Nerde görsen gönlü kırık, merhem ol,
O Kadar mazlum yolda kalsa, yoldaşı ol,
Mahşer günü dergâhına yakın ol,
Ben benlik güden kişilerden kaçtım ben iştedemektedir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.