Kesme tahtası bakımı hijyenik açıdan epeyce kıymetli olmaktadır. Ekseriyetle ahşap tahta kullanılan birçok konutta kesme tahtası bakımı konusunda gereken değer gösterilememektedir. Kesme tahtası bakımında yapılacak metotları adım adım bir formda sizler için paylaşıyoruz. Ahşap kesme tahtası ariliği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte, karşılıklar...
Ahşap yahut plastik olan kesme tahtaları mutfağın temel ve aklık önceliği bulunan eşyaları arasında bulunmaktadır. Aklık sırasında hijyeni kaybetmemek için sistemli olarak kesme tahtalarının ariliği yapılması gerekmektedir. Et ve gibisi çiğ besin eserlerini keserken yardım aldığımız kesme tahtaları tertipli bakım yapılmadığı sürece bakteri üretimi gerçekleştirmektedir. Evet, derinlemesine kesme tahtaları nasıl temizlenir? Kesme tahtası temizliğinin püf noktaları nelerdir? Arilik adımlarını sıraladığımız haberimizin içeriği için sayfamıza göz atınız...
KESME TAHTASI ARILIĞI NASIL OLMALIDIR?
- Kesme tahtasını mikroplardan arındırmanın en hakikat prosedürlerinden biri kesme tahtası nemliyken bulaşık deterjanıyla ovduktan sonra akabinde 2 dakikalığına mikrodalga fırında ısıtınız yahut ateşe yakın 2 dakika tutunuz.
- Orta uzunluk bir leğenin içerisine yarıya kadar ılık su koyunuz içerisine bir ölçü beyaz sirke ve limon damlatınız. Kesme tahtasını leğenin içerisinde yaklaşık 5 dakika bekletiniz.
- Karbonat limon karışımını kesme tahtasının üzerine sürdükten sonra 5 dakika kadar tahtanın üzerinde bekletebilirsiniz.
- Kesme tahtasının üzerinde doğal maden suyu gezdirerek de aklığını gerçekleştirebilirsiniz.
- Deniz tuzu ve limon karışımını kesme tahtasının aklığında paklık materyali olarak değerlendirebilirsiniz.