iltasyazilim
FD Üye
AHUDUDULU FISTIKLI TART
Malzemeler
2 su bardağı süt 6 yumurta sarısı 12 su bardağı şeker 13 su bardağı mısır nişastası, elenmiş 1 12 çay kaşığı vanilya özütü* 3 12 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında
Yapılışı
Ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 14 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır) Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin Kaynamaya başladıktan sonra 12 dakika daha çırpıp ateşten alın Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın 5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın Ardından tereyağı parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır
Malzemeler
2 su bardağı süt 6 yumurta sarısı 12 su bardağı şeker 13 su bardağı mısır nişastası, elenmiş 1 12 çay kaşığı vanilya özütü* 3 12 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında
Yapılışı
Ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 14 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır) Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin Kaynamaya başladıktan sonra 12 dakika daha çırpıp ateşten alın Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın 5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın Ardından tereyağı parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır