Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahududulu Fıstıklı Tart

Ahududulu Fıstıklı Tart

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
AHUDUDULU FISTIKLI TART









Malzemeler


2 su bardağı süt 6 yumurta sarısı 12 su bardağı şeker 13 su bardağı mısır nişastası, elenmiş 1 12 çay kaşığı vanilya özütü* 3 12 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında


Yapılışı


Ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 14 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır) Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin Kaynamaya başladıktan sonra 12 dakika daha çırpıp ateşten alın Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın 5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın Ardından tereyağı parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır

 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt