iltasyazilim
FD Üye
Ahududulu (Frambuazlı) Cheescake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için:
*2 paket burçak bisküvi
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı süt
Kreması için:
*3 yumurta
*1, 5su bardağı şeker
*500 gr labne (Mascarpone) peyniri
*200gr süt kreması
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*250 gr ahududu
*1 su bardağı su
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
Ahududulu (Frambuazlı) Cheescake Tarifi Yapılışı
1
*Önce frambuazları su ve şekerle karıştırıp dolapta 1 saat bekletiyoruz
*Bu esnada bisküvilerimizi robottan geçirip toz haline getiriyoruz
*Erittiğimiz tereyağını ve sütü döküp bisküvileri karıştırıyoruz
*Kelepçeli kalıba iyice yayıyoruz
*Dolaba koyuyoruz
*Kremasını hazırlıyoruz, yumurta ve şekeri 23 dk çırpıyoruz
*Labne ve süt kremasını ekleyip 3 dk daha çırpıyoruz
*Un, vanilyayı ekleyip az daha karıştırıyoruz
*Kalıba dökmeden önce kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplıyoruz
*Dolaptan çıkardığımız kalıba koyuyoruz
*Kabarcıklar oluşmaması için birkaç kere tezgaha vuruyoruz
*Önceden ısıttığımız 200derecelik fırında 10dk pişirip dereceyi 160a düşürüp 50dk daha toplam 1 saat pişiriyoruz
*Bu sürede fırının kapağı açılmamalı ve içine ısıya dayanıklı bir kapta su koyulmalıdır
*Bu şekilde çatlama olmaz
*Bu arada frambuazları küçük bir tencereye alıyoruz içine 1 çay bardağı su ile sulandırdığımız nişastayı ekleyip kaynatıyoruz
*Kaynadıktan sonra vanilyayı ekliyoruz Soğumaya bırakıyoruz
*1 saat sonra fırını açtığımızda hafif salladığımızda titreme yoksa ılımaya bırakabilirsiniz eğer titriyorsa biraz daha pişirebilirsiniz
*Kekimiz de soğuduktan sonra üzerine frambuaz sosumuzu döküp bir gece buzdolabında bekletiyoruz Afiyet olsun
*2 paket burçak bisküvi
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı süt
Kreması için:
*3 yumurta
*1, 5su bardağı şeker
*500 gr labne (Mascarpone) peyniri
*200gr süt kreması
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*250 gr ahududu
*1 su bardağı su
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
Ahududulu (Frambuazlı) Cheescake Tarifi Yapılışı
1
*Önce frambuazları su ve şekerle karıştırıp dolapta 1 saat bekletiyoruz
*Bu esnada bisküvilerimizi robottan geçirip toz haline getiriyoruz
*Erittiğimiz tereyağını ve sütü döküp bisküvileri karıştırıyoruz
*Kelepçeli kalıba iyice yayıyoruz
*Dolaba koyuyoruz
*Kremasını hazırlıyoruz, yumurta ve şekeri 23 dk çırpıyoruz
*Labne ve süt kremasını ekleyip 3 dk daha çırpıyoruz
*Un, vanilyayı ekleyip az daha karıştırıyoruz
*Kalıba dökmeden önce kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplıyoruz
*Dolaptan çıkardığımız kalıba koyuyoruz
*Kabarcıklar oluşmaması için birkaç kere tezgaha vuruyoruz
*Önceden ısıttığımız 200derecelik fırında 10dk pişirip dereceyi 160a düşürüp 50dk daha toplam 1 saat pişiriyoruz
*Bu sürede fırının kapağı açılmamalı ve içine ısıya dayanıklı bir kapta su koyulmalıdır
*Bu şekilde çatlama olmaz
*Bu arada frambuazları küçük bir tencereye alıyoruz içine 1 çay bardağı su ile sulandırdığımız nişastayı ekleyip kaynatıyoruz
*Kaynadıktan sonra vanilyayı ekliyoruz Soğumaya bırakıyoruz
*1 saat sonra fırını açtığımızda hafif salladığımızda titreme yoksa ılımaya bırakabilirsiniz eğer titriyorsa biraz daha pişirebilirsiniz
*Kekimiz de soğuduktan sonra üzerine frambuaz sosumuzu döküp bir gece buzdolabında bekletiyoruz Afiyet olsun