iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Ahududulu Muhallebili Parfe
1 poşet Dr Oetker Muhallebi
3 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 limon kabuğu rendesi
1 ½ su bardağı ahududu
Üzeri için:
1 poşet Dr Oetker Bitter Glazür
ahududu
Kalıp:
Dr Oetker Tradition Serisi Geyik Sırtı Kek Kalıbı (30 cm)
Hazırlanışı
1
Muhallebinin hazırlanışı:
Sütü tencereye alın ve üzerine muhallebi poşetini boşaltın Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 23 dakika daha pişirmeye devam edin Süre sonunda ocaktan alın ve karıştırarak soğutun
2
Şekillendirme:
Kalıbın içini streç film ile kaplayın Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyin ve mikserin yüksek devrinde 23 dakika çırpın Limon kabuğu rendesi ve ahududuları ilave edip kaşık ile karıştırın Hazırladığınız karışımı kalıba alın, üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 45 saat bekletin
3
Süsleme ve servis:
Glazür poşetini kaynatılmış ve 12 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin Tatlıyı dondurucudan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın Glazürü sudan maşa ile çıkarın, kenarından kesin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun Ucunu makas ile kesin ve tatlıyı süsleyin Üzerine ahududuları sıralayın ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın
* Ahududulu Muhallebili Parfe
1 poşet Dr Oetker Muhallebi
3 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 limon kabuğu rendesi
1 ½ su bardağı ahududu
Üzeri için:
1 poşet Dr Oetker Bitter Glazür
ahududu
Kalıp:
Dr Oetker Tradition Serisi Geyik Sırtı Kek Kalıbı (30 cm)
Hazırlanışı
1
Muhallebinin hazırlanışı:
Sütü tencereye alın ve üzerine muhallebi poşetini boşaltın Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 23 dakika daha pişirmeye devam edin Süre sonunda ocaktan alın ve karıştırarak soğutun
2
Şekillendirme:
Kalıbın içini streç film ile kaplayın Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyin ve mikserin yüksek devrinde 23 dakika çırpın Limon kabuğu rendesi ve ahududuları ilave edip kaşık ile karıştırın Hazırladığınız karışımı kalıba alın, üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 45 saat bekletin
3
Süsleme ve servis:
Glazür poşetini kaynatılmış ve 12 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin Tatlıyı dondurucudan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın Glazürü sudan maşa ile çıkarın, kenarından kesin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun Ucunu makas ile kesin ve tatlıyı süsleyin Üzerine ahududuları sıralayın ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın