Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aile huzuru, Hekimoğlu İsmail

0
110

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

İnsanlığın mimarı İslamiyet'tir
Hekimoğlu ismail

Aile deyince aklımıza uc unsur gelir: Kadın, erkek ve cocuklar Onemli olan eşlerdir

Eşlerden biri, benim dediğim olacak, diğeri de, benim dediğim olacakderse bu gururla eşler birbirine darılır Gururlu haller devam ettiğinden, dargınlık da devam eder Cunku her biri kendini ustun goruyor Kadın diyor ki, o gelsin ozur dilesinErkek de diyor ki, Benim sucum ne? O gelsin ozur dilesinBoylece aynı evde oturan eşler, dargınlığa devam edip, iki yabancı gibi yaşıyorlar Bu hal cekilir dert değildir

Rahatsızlık oyle buyur ki, eşler icin ev, işkenceye donuşur Bu işkenceden kurtulmak icin belki mahkemeye gidiyorlar Hakim soruyor, neden ayrılmak istiyorsunuz? İkisi de birbirine bakıyor Oyle ya, ne oldu da ayrılıyoruz? Fakat insan cok duşunen, cok fikir ureten, cok konuşan bir mahluktur Hemen birisi diyor ki, anlaşamıyoruz efendimDiğeri de aynı şeyi soyluyor Ozellikle kadın ayrılmak isterse hakim kararını kolayca veriyor Cunku yaygın olan ifadeyle kadın şiddetgoruyor

Yakınım olan ve evlenmesinde onemli rol oynadığım bir hanımın babası şoyle dedi: Bizim damat, kızımı hizmetci gibi kullanıyor, kızım cok eziliyorBen de dedim ki: Damadın da kızının hizmetcisi Damadın zaman oluyor ki evini gecindirebilmek icin cok ağır şartlarda calışıyor Bu durumda damadın da kızının hizmetcisi değil mi?Arkadaş duşundu Şaşırdığını fark ettim Demek ki ortada cok ciddi bir problem yok fakat şeytan ve nefis araya giriyor, eşleri birbirinden ayırıyor Pek cok insan şeytanın ve nefsin ne olduğunu bilmezler

Ehli tarik, nefis ıslahını madde madde nefsinde uygular Ondan sonra insaniyet makamına cıkıldığına inanırlar Yani herkes biyolojik yonden insandır Fakat insan olmak başka, insaniyet daha başkadır İnsaniyet sıfattır Bu sıfatın şartları vardır Eşlere insaniyeti kim oğretti? Kim uygulama yaptı? Bahcede kavak buyudu, evde cocuklar buyudu

Her branşın muhendisliği, doktorluğu vardır İnsanlığın mimarı İslamiyet'tir İslamiyet ilmihaldir Eğer eşler şoyle sozleşse, ikimiz de ilmihale uyacağızO zaman her turlu kavga gurultu ortadan kalkar, mesut olurlar Bunun ornekleri coktur bende Şunu da soyleyeyim ki eşler, elbise değildir, kolayca cıkarıp vestiyere asıp gidelim Boyle bir mantık olamaz Eşler, insanın derisi gibidir Ayrılmak derinin soyulması gibi ıstırap verir Bu hemen anlaşılmaz Gunler gectikce acı belirginleşir Bu sebepten diyoruz ki, ayrılmak icin doğan sebebin hem tıbbi hem hukuki hem İslami boyutu olmalı

Musluman'ca yaşayan, insanca yaşıyor demektir İnsanca yaşayan da Musluman'ca yaşıyor demektir Musluman'ca yaşamanın mukafatı dunya ve ahiret saadetidir Mademki mukafat bu kadar buyuk elbette ki o mukafatı elde etmek icin gayret sarf etmek gerekir Aklı ve iradeyi kullanmak gerekir Cevrenize şoyle bir bakın En mesut aile hangisidir?

Beğendiğim bir hikaye vardır

Cok zengin olan bir adam karısına diyor ki, hanım ben senden cok memnunum, dile benden ne dilersen, sana hemen alayımKadın diyor ki, ben senden ayrılmak istiyorum, bunu kabul etAdam şaşırıyor, benden ev iste, araba iste, altın iste; ne istersen alacağım sana, diyorum, sen bunların hicbirini istemedin, ayrılmak istiyorsun Bunu bir turlu anlayamadımKadın diyor ki, efendi, sen sağlıklısın, zenginsin, gucun kuvvetin yerinde, hicbir derdin yok Bu sıfatlar firavunlarda vardır Senin firavun olacağından korktuğum icin ayrılmak istiyorumBu derin gercek karşısında adam, peki hanım, yarın mahkemeye başvuralım, ayrılalımdiyor Adamın cok canı sıkılıyor Abdest almaya giderken ayağı burkuluyor, duşuyor Hanımı onu kaldırıyor, oturtuyor, diyor ki ayrılmaktan vazgectim, cunku senin ayağın burkuldu Demek ki sen firavun olmayacaksınO kadın biliyor ki, Firavun hasta olmayınca maddeten guclu bir durumda olunca, şımarmış, ben sizin Rabb'inizimdemiştir

İşte dindar eşler İslamiyet'e boylesine bağlıdır Evliliğimiz ya İslami hayatla devam edecek, yahut o hayattan ayrılınca, ben yokumdiyebilecek

Gectiğimiz gunlerde bir arkadaş ziyaretime geldi Eşim cok sinirli, her şeye kızıyor, her şeye kusuyordedi Dedim ki, Allah, kadına asabiyet vermiş, o sinirli hanımı da sana yazmış Bu şekilde tekamul etmeni istiyor Allah o hanımı boyle yaratmış Kadının sucu yok Oyleyse bu kadının huyunu değiştiremezsin Velasr Suresi'ne gore sabretdedim Ve sabrına karşılık Allah, zenginlik verir, hayırlı evlat verir, sağlık verir Yani Allah rahman olduğu icin rahmetiyle kullarının huzur icinde yaşamasını ister Huzuru bozan insandır Allah'ın yarattıklarında kotuluk yoktur, insanın yaptığı işlerde kotuluk vardır

Evliliklerinde problem yaşayan ciftlere dikkat ettim, huzursuz olmalarının sebebi, İslamiyet'ten uzaklaşmalarıdır

Hekimoğlu ismail

24 Aralık 2019, Cumartesi