ailede huzursevinç budur! Ceyda Cecan Karakuş Bilirkişi Psikolog Bir ebeveynin çocuklarına bırakabileceği en iyi miras, her gün birkaç dakikasını onlara ayırmaktır O A Battista Özellikle son yıllarda, yaşadığımız yoğun ve stresli hayatımızda ailemize yeteri değin vakit ayıramamaktan dolayı çoğumuz mutsuz ve çaresiz hissetmekteyiz Bu koşul en çok çocuklarımız etkilemekte halbu ki çocuklarımız için sevgi, kabul ve güven olmazsa olmaz duygu ve ihtiyaçlardır Çocuklarımız bu ihtiyaçlarını giderebildiği ölçüde dinç bireyler olabileceklertir Bu ihtiyaçlar giderilmediği sürece ömür boyu bu ihtiyaçları diğer alanlarda (işkolik bireyler) ve diğer kişlerde(yanlış evlilikler ve ilişkiler) aramaya devam edeceklerdir Oysaki aile içinde tüm bu ihtiyaçları giderilen çocuklar geleceğin kendine güvenen, ne istediğini bilen ve kendine yetebilen bireyleri olacaklartır İşte çocuğunuz için birkaç mutluluk reçetesi; Kucaklaşın “Eve geldiğimde, annem ve babam beni sıkı sıkı kucaklar Evimizde en fazla o zaman sevinç olur (Nora, 8 yaşında) Beceriyi ödüllendirin “ Evimizde büyük bir buzdolabı var, her yanı benim yaptığım resimlerle kaplı ve hatta bazıları altında sarkıyor (Tobias, 5 yaşında) Yatmadan önce özel bir an paylaşın “ Evimizi, annem beni yatırmadan önce uzun zaman saçlarımı taradığında ve ninniler söylediğinde seviyorum ( Beth, 4 yaşında) Birbirinizi takdir edin “ Evimiz mutlu olduğunda, annem oturur ve bana bakıp gülümser (Kalenda,4 yaşında) Birbirinizi şımartın “ Mutlu evlerde çocuklar bütün köpükler yok olana dek orada kalabilsin diye büyük köpüklü banyolar vardır (Amy, 13 yaşında) id Birbirinizi onaylayın – “Cümbür Cemaat birbirine iltifatlar eder ve birbiri için özel şeyler yapar (Shanti, 14 yaşında) Çocuklarınızla ilgilenebileceğiniz yüzlerce yol vardır Kayda Değer olan siz ve aileniz için en yerinde ve içten olanları bulup bunları bir an önce anne ve baba olarak hayatınıza geçirmektir Çocuğunuza ayıracağınız ekstra 1 dakika bile ayrım yaratacaktır yeterki bu vakit eleştirmeden, düzeltmeden, yönlendirmedenBakarak dinleyerek gülümseyerek, içi sevgi batmış olarak geçsin kaynakhanemizcom