Ailesini Mahkemeye Verdi Kardeşini kurtarmak için ailesini mahkemeye verdi Kız kardeşinin okuldan alınıp Kuran kursuna gönderildiğini ve tesettüre zorlandığını öğrenen Ömer Kaya, ailesini şikâyet etti ABD'de yaşamış Ömer Kaya (33), 13 yaşındaki kız kardeşi Zehra'nın iki yıl önce okuldan kaydının silindiğini, Kuran kursuna gönderildiğini ve tesettüre zorlandığını ayrım edince, anne ve babasını şikâyet etti Ailesinin adalet ve yetkilerini kötüye kullandığını öne süren Kaya, kardeşinin velayetinin kendisine verilmesini ve her tarafta okula kaydının yapılmasını istedi Özel Sultan Fatih İlköğretim Okulu'nda okuyan Zehra Kaya'nın (13) annesi Hanife Kaya ve babası Süleyman Kaya, 2 sene önce kızlarını 6 sınıftayken okuldan aldı ve Kuran kursuna yolladı Ama aile, tesettür kıyafetleri giydirdikleri kızlarının durumunu, ABD'de yaşamış oğullarından gizledi Aile, oğulları geldiğinde de, kızları namına düzenlenmiş sahte karneleri gösterdi İki yıl daha sonra gerçeği öğrenen Ömer Kaya, okuldan alınan kardeşinin eğitim hakkının engellendiğini belirterek, ailesi hakkında Fatih Kaymakamlığı ve İstanbul Valiliği'ne şikâyette bulundu Kaya, kasımda da Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu Dilekçede, anne ve babasının Zehra'nın eğitimini engellediği, yeterli ilgi göstermediği belirtilerek velayetin ağabeye verilmesi talep edildi bu arada, aile kızlarını da alıp evlerini terk etti Okula gönderilmeyen Zehra Kaya, 2 yıl önce yazdığı günlüklerde ahenkli olarak namaz kıldığını anlatıyor 29 Ekim 2006'da günlüğüne yazdığı notta, bir gün sonra Kuran kursuna başlayacağını bildiren Zehra, Keza Arapça, hem hafızlık, keza de okul dersleri göreceğim Nasıl yapacağım bilmiyorum Doğrusu daha çarpım tablosunu bilmiyorum Bıktım artık hayatımdandiye yazdı Zehra Kaya, iki yıl önce evden kaçarak teyzesine sığınmadan önce ağabeyine yazdığı bir mektupta da şöyle diyor: Artık bu evde duramıyorum Anneme defalarca 'beni sev' dedim Tam tersi, bana kızardı Ablamı, büyük ablamı ve seni düşünüp hasta olduğu süre 'nedeni sensin' derdi Bunlara göz yumdum ama fazla üzülürdüm Artık canıma tak etti Evi terk ediyorum Başkalarının annesinin böyle yaptığını görmedim Anladım ki bu evde yaşanmaz Uyruk