Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

aileyi sarsan mail chat ve cep mesajları

aileyi sarsan mail chat ve cep mesajları
0
75

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
aileyi sarsan mail chat ve cep mesajları Teknolojinin son gözdesi olan internet, bütün dünyanin en yaygin iletisim agi olurken, yanlis kullanmaktan kaynaklanan olumsuzluklarla yuvamizin saadetini tehdit ediyor, esler arasindaki diyalogu azaltiyor ve taraflari ihanet boyutuna varan bir aldanma tuzagina düsürebiliyor Artik internet agiyla bütün dünyanin bilgisi parmaklarinizin ucunda Sayisiz kisi, kurulus, sirket, okul, kurum internet aracılığıyla size kendisini ve faaliyetlerini tanitiyor Bunun için internete bagli bir bilgisayarinizin olmasi tatmin edici Hatta bir arkadaş ve akrabanizdan veya bir internet cafeden faydalanarak sanal dünyaile iletişim kurabiliyorsunuz Yarim asir (oncesini hafizamizda canlandirdigimizda, sirasiyla radyo, pikap, teyp ve televizyonun aile içi egitimi, iletisimi ve alt ki mutlulugu etkiledigini görüyoruz Içlerinde televizyonun tartisilmaz bir saltanati varSimdi ise bunlara yeni araçlar eklendi Cep telefonu ve internet, bunlardan ikisi Kullanim hatasindan kaynaklanan öyle olumsuzluklari var fakat, biz bizeyasadigimiz mutlu yuvamizda huzursuzluk ve ihanet rüzgârlari estirebiliyorlar Yikilan yuvalar, tükenen sevdalar, bosanan esler, ihanete ugrayan taraflar var Internetteki chat problemi, esleri, nefis ve vicdanlari arasinda çaresiz birakiyor Bazen leziz galip geliyor ve toplumun temeli olan bir aile daha yikiliyor; geride sefkat ve ilgiden mahrum çocuklar kaliyor DOSTUZ, DERTLESIYORUZTUZAGI Telefonla arayan evli bir hanim, askerlik yapmakla olan bir gençle çetle tanistiklarini, onu sevdigini, ancak vicdan azabi duydugunu, çocuklarinin ve esinin yüzüne bakamadigini yaptigindan utandigini söylemisti, Çetlesmeyle baslayan tanisma, sonra telefon görüsmelerine dönüsmüs Aramayacagim diyorum, fakat yapamiyorum, tekrar ariyorum, aramazsam o beni ariyordiyerek, çaresizligini ve ne yapacagini sormustuKendisine, vicdaninin sesine kulak vermesini söyledim En dogrusu, yeniden hiç aramamasi, gelen telefonlari reddetmesi, hatta o genci terslemesi, azarlamasiydi Davulun sesi uzak hos geliyordu Ama bu kadinin aradigi cennet, kendi yuvasindaydi bir defa o genç, bu kadinla evlenemezdi Yas farki ve Iki çocuk vardi Evlenmek istese bile, ailesi razi olmazdi, cebren vazgeçirirlerdi Zaten kadinin da, esinden bosanmak, çocuklarini birakmak gibi bir arzusu yoktu Peki niye konusuyordu? Geriye bir sik kaliyordu; O gençle görüsmelerini ilerletip, zaman zaman esini ihanet etmek Bu sik ise, iffetli, namuslu ve vicdan sahibi bir insanin kesinlikle tahammul edemeyecegi bir durumdu Tabii, internette yabanci bir kimseyle cetlesenlerin uydurduklari bir zügürt tesellisi var Yaptiklari yanlisa ayaklanma eden vicdanlarini susturmak için Biz fena bir sey konusmuyoruz Sadece dostuz, dertlesiyoruzdiyorlar Bu sözler, nefis ve seytanin tuzagina yavas yavas düsüsün ifadesinden baska bir sey degildir Nasil oluyor da bir erkek ya da kadin, kendi esine, çocuguna, annebabasina, arkadasina açamadigi bir derdini, hiç tanimadigi bir kimseyle paylasiyor? Karsisindakinin arkadaş canlısı ve temiz kalpli olup olmadigini nereden biliyor? Internette yazili, sözlü ya da görüntülü chat yapanlar! Yanlis yoldasiniz Aradiginiz rahat ve mutluluk sarayi, uzaklarda degil, yanibasinizdadir Esinizi ve yuvanizi kesfedin Hiç tanimadiginiz kisilerin uzaklari isiltili görünen dünyalari, renkli sevinç lâmbalarindan olusmuyor: ihanet, kandırma, yalan, sahtekârlik atesleridir onlar Iyice yaklasinca yuvanizi saran zehirli alevleri hissedersiniz, lakin korkarim is isten geçmistir Uyarı edin titreyin, kendinizi yoklayin, tedbir alin ve tuzaga düsmeyin Ve unutmayin: Peygamberlerden baska hiç kimse korunmus degildir Her lahza ayaginiz kayabilir, kendinizi imtihan atesinin alevleri içinde bulabilirsiniz Bana ulasan su olaylara bakin:Evli ve üç çocuk sahibi bir erkek, tesettürlü bir bayanla çetlesiyor Sonradan cep mesajina dönüyor is Dostluk, kardeslik, dertlesmeden laf ediliyor her zaman Seytanin tuzagina bakin siz Erkek diyor ancak: Kadin çok temiz kalpli Kocasi yogun isinden kendisiyle ilgilenmiyor Ben de derdini dinliyorum O benim Müslüman kardesim Derdine iki taraflı almak kötü mü?Ya sonrasi? Kadin asktan, sevgiden bahsetmeye basliyor Içimdeki ates yaniyor, yaniyor ve gittikçe büyüyordiyor Hani dostluk, kardeslik, dertlesme? Ancak erkegin önemli bir niyeti yok Öylesine gönül eglendiriyor Karsi tarafta ise, çocuklu ve evli bir hanımefendi var Ve hepsinden acisi, esine güvenen, Benim hanimim Allah'ina korkar, namahremle çetlesmezdiyen, gece gündüz onlarin rizki için çirpinan günahsız bir erkek var Simdi bu hanimin yaptigi, bozulmamis hangi vicdana sigar? Bir baska olay: Evli bir imam hatipli, çette bir hafizla tanisiyor Is yavas yavas sevdaya dönüsüyor Bana soruyor: Hocam, yaptigim caizmi? Nasil caiz olabilir? Ister evli ol, ister bekâr Bir namahremle şehvetli amaçli konusman dogru olur mu? Peki ne yapayim?diyor Çok basit: Hiç arama ve ararsa reddet Çünkü, evlisin ve bu yanlisin tamiri ve telâfisi yok Kesinlikle bir kere gönül verdinse sözünden dönmek kuvvet olacak Ama birkaç gün aglayacaksin, birkaç kez aci çekeceksin Sonra rahatlayacaksin Ya sürdürürsen? Ya ihanet çemberini genisletirsen? 0labilecekleri varsayım edebiliyormusun?Telefon konusmalari, görüsmelere, bulusmalara, ihanetlere dönüsürse, bunun vebalini dünyada ve ahirette ödeyebilecek misin? On yillik evli birisinin iki çocugu var Esini hiç sevmiyormus, zor kullanarak evlendirilmis Iki buçuk yildir birisiyle chat yapiyormus O bekârmis, ona ilgi duyuyormusCebren evlendirilmeyanlisini bir kenara birakirsak, on yildir iki çocuguyla mutlulugu kesfedemeyen birisi, internet aracılığıyla aradigi huzuru bulabilir mi? Kusur hatayi doguruyor Ve son bir örnek;Yasi kirki asmis, evli, üç çocuklu bir erkek, bir gün chat yaparken dul bir bayanla tanisiyor ara sira bulusup, konusuyorlar Birbirlerinden hoslaniyorlar ve dini nikâh kiydirip karikoca yaşamsal yasamaya basliyorlar Tabii ki birincil esinin ve çocuklarinin haberi yok Fakat sonu cu süresiz, karisik sorunlar yumagi bir durum Erkek ikisinden de vazgeçmiyor Ikinci kadinla aralarinda çok büyük bir ağıt farki da var Bir dizi yanlis, bir dizi sorun ve çözümü şiddet bir olayhrseyin dozunu hazırlamak,ani zihin karısıklıklarında hemencecik düşündüğümüzü yapmamak,içindeki iyiliği ve dürüstlüğü yitirmemek gerekiyor