Ajda Pekkan Somaliye Gidiyor ajda pekkan kimdir biyogrofi şarkıları resimleri şarkı sözleri hakkında data için yazımıza buyrun arkadaşlar süper Star Ajda Pekkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üstüne Somaliye gidiyormuş meleklerajdapekkansomaliyegidiyor5c4e8d4962cdaalt gelelimmmm haberimizin detayına; 1548651844 1548651844 ajdapekkansomaliyegidiyor5c4e8d499615eajdapekkansomaliyegidiyor5c4e8d499615e ajdapekkansomaliyegidiyor5c4e8d499615e Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Dominant Bağış,Ortaköy'deki Avrupa Birliği Alıştırma Ofisinde Süper Star Ajda Pekkan'ı kabul etti Basına kapalı olarak gerçekleşen mülâkat yaklaşık bir saat sürdü Mülâkat sonrası Ajda Pekkan ve Bakan Başat Bağış iki taraflı bir basın açıklaması yaptı Pekkan konuşmasının başında Hakkari Çukurca'daki hain saldırıda şehit olan askerlerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara da acele şifalar diledi Pekkan Somali'ye yapacağı ziyaretle ilgili bilgiler de verdi AJDA HANIM BAŞBAKANIMIZIN DAVETİNE İCABET EDEREK, BU AKŞAM SOMALİ'YE GİDECEK Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekereci Başat Bağış ve Süper Star Ajda Pekkan bir basın toplantısı düzenledi Basın toplantısında konuşan Bakan Bağış, Pekkan ile yakın birer dost olduklarını hatırlattı Bakan Bağış, Pekkan ile görüşmelerinde Başbakan Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan Somali çalışmalarını değerlendirdiklerini de kaydetti Bağış, Ajda Hanım bu akşam Sayın Başbakanımızın davetine icabet ederek, Başbakanımızla birlikte Somali'ye gidecek Orada yaşanan insanlık dramını kendisi kişisel olarak gözlemleyecek ve bununla da kalmayacak Türkiye'de Somali konusunda doğrusu acıları paylaşan çoğu partnerle birlikte bir organizasyonun öncülüğünü de yapacak Eylül sonu Ekim başı gibi, İstanbul'da Kuruçeşme Arena'da bir konser gerçekleştirecek ve bunun tüm gelirini de, Somali'de özlem, susama, kıtlık sorunu yaşayan, çocuklarının göz kadar tarafından erimesine şahit olan, onları kaybeden o acılı anne babaların evlatlarını doyurabilmesi için tüm gelirini de hibe edecek Bunu da Başbakanımızın öncülüğünde başlayan Başbakanlık Destek Hesabı araclığıyla yapma kararını azıcık önce aldılar diye konuştu Bakan Bağış İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da konserin tanıtımı için belediyenin bütün kaynaklarını seferber etme sözü verdiğini belirtti Bağış, Başbakan Erdoğan'ın konserin hazırlıklarını yakından peşine düşüp takip ettiğini de dile getirdi Bakan Bağış, Ajda Pekkan'ın yarın akşam Bursa'da vereceği konseri de Hakkari Çukurca'da yaşanan hain hamle nedeniyle iptal ettiğini ve konserin 24 Ağustos'ta yapılacağını söyledi Bağış, Kimsenin geldiği noktaya tesadüfen gelmediğine inananlardanım Ajda Pekkan'a da Süper Star ünvanının tesadüfen verilmediğini bu duyarlılığı nedeniyle bir kere daha görmüş oldum Kendisinin dostu arkadaşı olmaktan bir defa daha onur duydum dedi SÜPER STAR'DAN ÇUKURCA'DAKİ SALDIRIYA BAŞSAĞLIĞI Toplantıda Ajda Pekkan da bir söylev yaptı Somali ile ilgili konuşmasından önce, Hakkari Çukurca'daki saldırıya değinen Pekkan, Ilk Olarak milletçe başımız sağolsun diyorum Bugün Avrupa Birliği bakanımız Sayın Egemen Bağış Beyle Somali için, düzenleyeceğimiz konseri konuşmak için gelmiştim Oysa Hakkari Çukurca'dan gelen şehit haberleri hepimizin yüreğini sızlattı Hüznümüz, acımız çok büyük Milletimize başsağlığı, yaralılara da ivedi şifalar diliyorum İnşallah bu beladan, bir lahza evvel ayrıntılarıyla kurtulur; ülkemiz için, parlak bir geleceğe daima birlikte yürürüz dedi TEHİR ETTİĞİM BURSA'DAKİ KONSERİM YERİNE, KENDİLERİNE EŞLİK ETMEYE KARAR VERDİM Somali'de insanlığın bir sınavla aleyhinde karşıya olduğunu kaydeden Pekkan, Bizler burada her türlü imkana sahipken, Somali'de ne eyvah oysa çocuklar meşrubat bir yudum su bulabilmenin, anneler çocuklarına yedirecek bir lokma ekmek bulabilmenin mücadelesini veriyor Bu nasıl bir trajedidir arkadaşlar ?diye sordu Önce derin bir iç çeken Pekkan, Orada böyle bir tablo varken, bizler bakımlı uyuyabilir miyiz ? Muhakkak dar uyuyamayız Bunun için devlet ve milletçe başlatılan takviye seferberliğine biz de katkıda bulunmak istedik ve Somali için bir konser düzenlemek istedik Sayın Başbakanımız ve değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendiden Somali'ye birlikte gitme daveti almıştımŞehitlerimiz sebebiyle tehir ettiğim Bursa'daki konserim yerine kendilerine eşlik etmeye karar verdim Bursa konserimiz 24 Ağustos Çarşamba gecesi gerçekleşecektirBu nedenle buradan Sayın Başbakanımıza ve Sayın Emine Hanım'a nazik davetlerinden ve her falekette olduğu gibi Somali'ye karşısında büyük bir duyarlık gösterdiklerinden dolayı bir ressam ve bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum dedi bu vesileyle Bakan Bağış Somali'ye hangi sanatçıların gideceği sorusuna ise, Benim bildiğim kadarıyla Sertab Erener var; Muazzez Ersoy var Ama başka sanatkâr var mı bilmiyorum yanıtını verdi Bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Somali'ye gidecek olan Ajda Pekkan'ın Cuma akşamı yurda dönmesi bekleniyor