iltasyazilim
FD Üye
Ajvar Sosu (Lutenitsa Göçmen Sosu) Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo domates (Kabuklarıyla birlikte rondodan geçiriniz )
*4 kilo kırmızı kapya biber (Közleyiniz )
*3 kilo patlıcan (Közleyiniz )
*2 büyük kuru soğan (Çok ince doğrayınız )
*1 klasik su bardağı sarımsak (Çok ince doğrayınız )
*1 ince belli çay bardağı sirke
*1 ince belli çay bardağı zeytin yağı (Soğan ve Sarımsağı sotelemek için)
*Yarım ince belli çay bardağı kadar en son koyulacak olan çiğ zeytin yağı
*3 çorba kaşığı kaya tuzu
*1 çorba kaşığı kimyon
*1 çorba kaşığı kişniş
*3 çorba kaşığı kekik
Hazırlanış
Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını temizleyiniz Robottan geçiriniz Büyük bir tencerede soğanları ve sarımsakları kısık ateşte yakmadan kavurunuz Domatesleri üzerine ilave ediniz Domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriniz (Koyu bir kıvam alsın) Rondodan geçirdiğiniz biber ve patlıcanların üzerine koyup, baharatlarını ilave ediniz Bir müddet daha kapağı açık pişiriniz Sos iyice koyulaşınca üzerini çiğ zeytin yağı, sirke ve kekiği koyup ocağın altını kapatınız Sosu güzelce karıştırınız Kavanozlara koyup kapağını dikkatlice kapatıp ters çeviriniz Bir gece bu şekilde bekletiniz Soğuduğunda serin ve güneş görmeyen bir yere koyunuz Buzdolabında da saklayabilirsiniz Sabah kahvaltıda, etin üzerinde ve dip sos olarak kullanabilirsiniz
DİKKAT: Kapak içe çökmüş olacak çökmediyse tekrar hazırlayabilirsiniz veya buzdolabına koyup kısa sürede tüketebilirsiniz AFİYET OLSUN & KOLAY GELSİN
*3 kilo domates (Kabuklarıyla birlikte rondodan geçiriniz )
*4 kilo kırmızı kapya biber (Közleyiniz )
*3 kilo patlıcan (Közleyiniz )
*2 büyük kuru soğan (Çok ince doğrayınız )
*1 klasik su bardağı sarımsak (Çok ince doğrayınız )
*1 ince belli çay bardağı sirke
*1 ince belli çay bardağı zeytin yağı (Soğan ve Sarımsağı sotelemek için)
*Yarım ince belli çay bardağı kadar en son koyulacak olan çiğ zeytin yağı
*3 çorba kaşığı kaya tuzu
*1 çorba kaşığı kimyon
*1 çorba kaşığı kişniş
*3 çorba kaşığı kekik
Hazırlanış
Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını temizleyiniz Robottan geçiriniz Büyük bir tencerede soğanları ve sarımsakları kısık ateşte yakmadan kavurunuz Domatesleri üzerine ilave ediniz Domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriniz (Koyu bir kıvam alsın) Rondodan geçirdiğiniz biber ve patlıcanların üzerine koyup, baharatlarını ilave ediniz Bir müddet daha kapağı açık pişiriniz Sos iyice koyulaşınca üzerini çiğ zeytin yağı, sirke ve kekiği koyup ocağın altını kapatınız Sosu güzelce karıştırınız Kavanozlara koyup kapağını dikkatlice kapatıp ters çeviriniz Bir gece bu şekilde bekletiniz Soğuduğunda serin ve güneş görmeyen bir yere koyunuz Buzdolabında da saklayabilirsiniz Sabah kahvaltıda, etin üzerinde ve dip sos olarak kullanabilirsiniz
DİKKAT: Kapak içe çökmüş olacak çökmediyse tekrar hazırlayabilirsiniz veya buzdolabına koyup kısa sürede tüketebilirsiniz AFİYET OLSUN & KOLAY GELSİN