Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akaryakıt Şirketlerine İnceleme! EPDK Gizli Zammın Peşinde

Akaryakıt Şirketlerine İnceleme! EPDK Gizli Zammın Peşinde
0
35

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-fb9f18e24a7c5025161bfb609698ae3bf3d2e0ba.jpg

Güç Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) haksız kar artışı ile fiyatlarına bâtın artırım yapan akaryakıt dağıtım şirketleri hakkında inceleme başlattı. Lider Mustafa Yılmaz, "Kar oyunları ile bilinmeyen artırım yapan diğer şirketler varsa en kısa vakitte onları da tespit edip gereken adımları atacağız" dedi.

Güç Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), haksız kar artışıyla akaryakıt fiyatlarına saklı artırım yapan dağıtım şirketleri hakkında inceleme başlattı.

EPDK'den yapılan açıklamaya nazaran, akaryakıt kesiminde 14 Mayıs 2018 tarihli ve 2018/11818 sayılı Bakanlar Konseyi kararıyla eşel taşınabilir sisteme geçildi. Sistem doğrultusunda, 17 Mayıs 2018 tarihine ilişkin rafineri çıkış fiyatları temel alınırken rafineri çıkış fiyatlarındaki değişime nazaran özel tüketim vergisinde (ÖTV) düşüş ya da artış kelam konusu oluyor.

Rafineri fiyatlarındaki artışlar akaryakıtta 15 Aralık 2020, motorinde ise 27 Kasım 2020 tarihinden itibaren ÖTV'den karşılanıyor. Böylelikle, pompa satış fiyatlarında ilgili tarihlerden beri rastgele bir artış olmaması gerekiyor.

Buna karşın EPDK, eşel taşınabilir sisteminin devrede olduğu bu periyotta kimi akaryakıt dağıtım şirketlerinin akaryakıt ve motorin pompa satış fiyatlarında dövizdeki düşüşe karşın makul olmayan artışlar olduğunu tespit etti.

Bütün büyük hacimli akaryakıt dağıtım şirketlerinden gerekli bilgi ve dokümanlar talep edilirken, EPDK birinci basamakta haksız kar artışı sağladığı tespit edilen şirketler hakkında inceleme başlattı.

858,496Konular
982,149Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt