iltasyazilim
FD Üye
Akçaabat Yuğması Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı barbunya
*1 su bardağı fırın mısır yarması (furunkurusi)
*Yarım kilo pırasa
*Yarım kilo kara lahana
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı tatlı toz biber
*1 tatlı kaşığı acı pul biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta kadar ince doğranmış iç yağ
*Su kıvamı göz kararınca çok sulu olmayacak
Akçaabat Yuğması Tarifi Yapılışı
1 gece önceden, barbunya ve yarma ılık su ile ayrı kaplarda ıslatılır ertesi gün Tahmini 5 litrelik tencerede önce barbunya pişirilip üzerine yarma eklenir Bunlar pişerken Lahanalar ince doğranır Yarma biraz pişince lahana eklenir Onlar pişerken de pırasa ince doğranıp eklenir Sıvı yağ tuz salça ve baharat eklenir Suyu gerekirse eklenir Yemeğe kesinlikle soğuk su eklenmez Kaynamış hazır bulundurulmalıdır Malzeme güzel pişince isteğe göre Bir yemek kaşık un sulandırılıp terbiye verilebilir En son iç yağ kızartılıp biraz ılıtılıp dökülür Biraz meşakkatli görünse de lezzetine değer diyorum Afiyet olsun Yanına muhakkak mısır ekmeğini unutmayalım
*1 su bardağı barbunya
*1 su bardağı fırın mısır yarması (furunkurusi)
*Yarım kilo pırasa
*Yarım kilo kara lahana
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı tatlı toz biber
*1 tatlı kaşığı acı pul biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta kadar ince doğranmış iç yağ
*Su kıvamı göz kararınca çok sulu olmayacak
Akçaabat Yuğması Tarifi Yapılışı
1 gece önceden, barbunya ve yarma ılık su ile ayrı kaplarda ıslatılır ertesi gün Tahmini 5 litrelik tencerede önce barbunya pişirilip üzerine yarma eklenir Bunlar pişerken Lahanalar ince doğranır Yarma biraz pişince lahana eklenir Onlar pişerken de pırasa ince doğranıp eklenir Sıvı yağ tuz salça ve baharat eklenir Suyu gerekirse eklenir Yemeğe kesinlikle soğuk su eklenmez Kaynamış hazır bulundurulmalıdır Malzeme güzel pişince isteğe göre Bir yemek kaşık un sulandırılıp terbiye verilebilir En son iç yağ kızartılıp biraz ılıtılıp dökülür Biraz meşakkatli görünse de lezzetine değer diyorum Afiyet olsun Yanına muhakkak mısır ekmeğini unutmayalım