Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Akçaabat Yuğması

Akçaabat Yuğması
0
117

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Akçaabat Yuğması Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı barbunya
*1 su bardağı fırın mısır yarması (furunkurusi)
*Yarım kilo pırasa
*Yarım kilo kara lahana
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı tatlı toz biber
*1 tatlı kaşığı acı pul biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta kadar ince doğranmış iç yağ
*Su kıvamı göz kararınca çok sulu olmayacak

Akçaabat Yuğması Tarifi Yapılışı
1 gece önceden, barbunya ve yarma ılık su ile ayrı kaplarda ıslatılır ertesi gün Tahmini 5 litrelik tencerede önce barbunya pişirilip üzerine yarma eklenir Bunlar pişerken Lahanalar ince doğranır Yarma biraz pişince lahana eklenir Onlar pişerken de pırasa ince doğranıp eklenir Sıvı yağ tuz salça ve baharat eklenir Suyu gerekirse eklenir Yemeğe kesinlikle soğuk su eklenmez Kaynamış hazır bulundurulmalıdır Malzeme güzel pişince isteğe göre Bir yemek kaşık un sulandırılıp terbiye verilebilir En son iç yağ kızartılıp biraz ılıtılıp dökülür Biraz meşakkatli görünse de lezzetine değer diyorum Afiyet olsun Yanına muhakkak mısır ekmeğini unutmayalım
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt